En busfuld 9. kl. elever fik sig en alvorlig forskrækkelse på vej mod Tyskland

En stor flok forventningsfulde 9. klasses elever og lærere fra Nordsjællands Grundskole og Gymnasium, NGG, fik sig onsdag eftermiddag en alvorlig forskrækkelse, da den 52 personers bus, de sad i, brød i brand under kørslen, da NGG var på vej mod Tyskland på den årlige tredages-tur sydpå.

Den pludselig opståede motorbrand skete mellem Rønnede og Tappernøje på Sydmotorvejen, hvor kursen i første omgang var sat mod Rødby.

Heldigvis kom alle elever og lærere ud af den store 52 personers bus uden mén, ligesom det også lykkes at få al bagagen med ud i ordentlig stand.

Rektor Jan Thrane, som selv er med på turen til Tyskland, siger til BT:

- Vi er 144 elever og 18 lærere afsted i tre busser, og branden brød ud i den bageste bus. Modkørende bilister, som kunne se, at flammerne stod op og bagud fra bussen, blinkede med lygterne, men chaufføren troede, at det blot var et varsel om, at der var fartkontrol længere fremme. Men da det så blev opdaget, at der faktisk var ild i bussen, gik det meget stærkt med at komme ind til siden og få eleverne ud og over på den anden side af autoværnet, så de blev bragt i sikkerhed. Imens brugte chaufføren en ildslukker, og to af vores lærere kravlede ind og fik bagagen med ud. Og så kom der ellers ambulancer, brandbiler og en lægebil med fuld udrykning. Heldigvis kom ingen noget til, men det har været en temmelig ubehagelig oplevelse for eleverne, lyder det fra Jan Thrane i mobiltelefonen onsdag aften.

Alle elever og lærere er trods branden ved godt mod og er nået frem til bestemmelsesstedet, Weissenhaüsser Strand nær Puttgarten, hvor der onsdag aften bliver holdt fællessamling, og hvor oplevelsen bliver talt grundigt igennem.

NGGs seks 9. klasser og de 18 lærere skal være på det store aktivitetscenter frem til på lørdag.

- Vi håber selvfølgelig, at vi får en fantastisk tur, selv om det har været meget ubehageligt med branden. Men der er igen højt humør hernede, så jeg er sikker på, det nok skal gå, siger rektor Jan Thrane.