Tirsdag åbnede prins Henrik officielt det nye elefantanlæg i Zoo i København. Sammen med lille prins Christian.

-Det er en stor glæde for mig at følge årets gang i Zoologisk Have. Det har jeg nydt, siden jeg overtog protektoratet for 36 år siden, og de senere år har jeg også kunne dele glæden med mine børnebørn. Desværre er der kun 4 af dem. Men jeg håber, der kommer flere, sagde prins Henrik i sin tale.

Trods det royale besøg på Valby Bakke, blev der ikke delt Elefant ordener ud. Men anlæggets otte beboere så meget tilfredse ud alligevel.

Se video: Prins Henrik åbner nyt elefanthus

Mod 2.000 kvadratmeter i det gamle elefanthus, har de langsnablede nu 10.000 af slagsen at boltre sig på. Og hvor de før gik på beton indendørs, og på hård jord udenfor, er der nu massevis af sand (som dyrene både bader, sover, leger og finder dyrepasser-anbragt mad i). Og en dejlig sø-formet pool med tre meters dybde. Og en mudder-pøl, hvor dyrene kan pleje deres viskelæderagtige-hud.

Scroll ned og læs mere

-Vi har verdens gladeste elefanter. Og det bedste anlæg, der endnu er bygget, konstaterede Zoos direktør, Lars Lunding Andersen. Og skuede fornøjet ud over anlægget, som nærmest ligger i forlængelse af Frederiksberg Have – hvilket betyder, at parkens gæster også kan kigge på, når de kæmpestore dyr bader.

Lille prins Christian, som havde både farfar og barnepige med i Zoo, var også begejstret. Især syntes knægten det var i verdensklasse at trykke på knapper i anlæggets interaktive udstilling. Et tryk med håndfladen udløste nemlig meeeeeeget høje elefant-brøl.

Det er den engelske arkitekt Norman Foster, som har tegnet de københavnske elefanters nye bolig. Sir Foster, som bl.a. har lavet Londons Stansted Lufthavn og renoveret Rigsdagsbygningen i Berlin, fortalte til indvielsen, at han havde ladet sig inspirere af de asiatiske elefanters adfærd ude i naturen.

-Man kan aldrig genskabe naturen, men man kan forsøge. Og derfor har vi også lavet stress-reducerende omgivelser, som minder om flodbreder, hvor elefantflokke opholder sig i sandet, sagde Foster.

Tirsdag klokken 14, efter indvielsen, blev elefantanlægget åbnet for offentligheden.