Jura Levakovic blev onsdag idømt fem års fængsel og ubetinget udvisning af Danmark for hjemmerøveri og bankrøveri.

Den 25-årige sigøjnergangster modtog sin dom under stor tumult:

- Jeg anker på stedet til Højesteret. Ellers er min plan selvmord og på Vestre Kirkegård, råbte han ifølge Ekstra Bladet, da dommeren afsagde dom i Københavns Byret onsdag.





Jura Levakovic er to gange tidligere blevet betinget udvist af Danmark, men nu går den altså ikke længere. Når han har afsonet sin fængselsdom skal den kroatiske statsborger forlade Danmark, og må aldrig mere vende tilbage.

Men han ankede altså dommen, så sandsynligvis kommer for landsretten i løbet af tre til fire måneder. 

Flere medlemmer af familien Levakovic var mødt op i retten, og de skabte en del postyr efter domsafsigelsen.

En gruppen på syv til otte familiemedlemmer reagerede stærkt på dommen, og blev straks omriget af nogle af de betjente, der var mødt talrigt op i og omkring retsbygningen.

- I danskere er racister, råbte en ældre kvinde fra familien ifølge Ekstra Bladet under postyret.

Det er dog langt fra første gang, familien Levakovic er i kontakt med retssystemet. Familien stammer oprindeligt fra Kroatien og tæller omkring 40 personer, der nu bor i Danmark. Samtlige familiemedlemmer over 15 år - med undtagelse af en handikappet dreng - har en eller flere domme bag sig.

De er dømt for berigelseskriminalitet som tricktyverier og gaderøverier, men familiens repertoire strækker sig også over væbnede røverier, grov vold, hæleri, afpresning og voldtægt.