Den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe og gemalen Martin Lyngbo er i lykkelige omstændigheder,

Parret venter en lille dreng, som efter planen kommer til verden til maj, afslører hun på sin Facebook-side.

Det sker, efter politikeren i sommer oplevede en stor sorg, da hun og Martin Lyngbo mistede deres lille datter, Olga, i sommeren 2014. Det skete under fødslen allerede i 24. uge.

»Vi er rigtig glade. Nu har jeg efterhånden været gravid i nogle måneder. Men selvfølgelig er vi også fortsat ret bekymrede, for at der skal ske noget. Det er ikke fordi, der er noget, der tyder på, at der er noget galt, men når man en gang har prøvet at miste et barn, så er man selvfølgelig mere tilbøjelig til at se farer og risici overalt,« fortæller Zenia Stampe til bt.dk og fortsætter:

Læs også:

»På det her tidspunkt, (Fem måneder henne, red) var alt jo også normalt med vores datter, Olga, men vi tror på, at denne her graviditet kommer til at gå, som graviditeter plejer at gøre.«

»De første måneder forsøgte vi at tænke så lidt som muligt på, at jeg var gravid. Men så arbejder tiden jo for en. De fleste gravide ved, at man er mest bekymret i starten, hvor risikoen er størst. Vi ser hvert enkelt uge og hver dag som en sejr,« siger Zenia Stampe, da bt.dk fanger hende på telefonen tirsdag morgen.

I august sidste år fortalte Zenia Stampe BT om fødslen, om sorgen, og den hårde kamp for at komme videre. Læs hele interviewet her:

Parret har allerede fortalt både Martin Lyngbos søn Tøger på ni og deres fælles datter Erika på to år om den nye lillebror, og de glæder sig begge meget, fortæller Zenia Stampe.

Læs også: