Aarhus Kommune modtog kort før middag en telefonisk bombetrussel mod et kommunekontor i Viby. Politiet har nu gennemgået bygningen med bombehunde uden at finde sprængstoffer.

- Vi har derfor vurderet, at der ikke er nogen bombe i bygningen. Så medarbejderne vender tilbage på arbejde i morgen tidlig, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Bo Christensen.

Politiet er nu i gang med at efterforske hvem der kan have interesse i at have ringet ind til Aarhus Kommune  med bombetrusler.

- Der blev ringet ind kort før middag til receptionen, hvor en person sagde, at der var en bombe i bygningen. Kommunen ringer så til os. Vi er ved at undersøge det, men jeg har ikke informationer om, at vi har konkrete numre eller mistanker mod nogen, siger Bo Christensen.

Det bekræfter Østjyllands Politi.

Ejendommen, som blev genstand for bombetruslen ligger på Grøndalsvej 2 i Viby. Der arbejder nogle hundrede mennesker i bygningen, som straks blev evakueret.


Kommunekontoret er hjemsted for flere afdelinger. Bl.a. holder Børn & Unge-afdelingen, Hotspot-centret, Ydelsescenter Syd og Familiecentret til i bygningen.

Alle medarbejdere blev evakueret til nærliggende bygninger. De stod hurtigt klart, at de kunne holde fri resten af dagen, da bygningens cirka 13.000 kvm tog et stykke tid at gennemsøge.

Politiet i Aarhus har ikke modtaget andre bombetrusler i den senere tid, så indtil videre er der tale om et enkeltstående tilfælde. Der kan være drengestreger, men politiet ved intet konkret endnu.

- Det er ikke godt at vide, hvilket motiv, der ligger bag, siger Bo Christensen.