Skal det være ulovligt at cykle med musik i ørerne i byerne? Det spørgsmål er partierne på Christiansborg uenige om.

Spørgsmålet kommer efter, at partierne dog er enige om, at der skal gøres noget ved antallet af dræbte cyklister i trafikken.

Ifølge Sikker Trafik har 81 cyklister mistet livet i perioden 2012 - 2016, mens 1.744 er kommet alvorligt til skade.

Venstre og Dansk Folkeparti mener, at én af idéerne kunne være at ulovliggøre brugen af høretelefoner, mens man cykler.

Det mener transportordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre.

»Noget af det, der er dødsensfarligt, er, når cyklister kører rundt med høj musik i ørerne i København fuldstændig afskåret fra omverdenen. Det er farligt for både fodgængere og andre cyklister,« siger Kristian Pihl Lorentzen til TV 2.

Antallet af trafikulykker har generelt været nedadgående de senere år, men for cyklisterne er tallene anderledes stabile.

Det får dog ikke Rådet for Sikker Trafik til at hoppe med på vognen om, at musik skal forbydes for cyklister.

»Det er svært at lave et forbud mod musik i ørerne, da det vil blive meget svært at regulere. Må man ikke høre lydbøger, eller nyhederne, eller kun have en høretelefon i ørerne?, spørger administrerende direktør Mogens Kjærgaard Møller retorisk til BT og fortsætter:

»Samtidig bliver det et problem at håndhæve, for så tror jeg ikke, politiet vil have tid til andet,« siger han.

Der er heller ikke enighed om forbuddet på Christiansborg. Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, er imod forbuddet.

»Vi har brug for flere, der cykler, ikke færre. Og derfor skal der være nogle muligheder,« siger Rasmus Prehn til TV 2 men pointerer, cyklister skal passe på med musik i bykørsel.