Meget forskning gennem tiden har sat lighedstegn mellem hunde og sundhed.

Nu forstærkes dette lighedstegn af et nyt svensk forskningsresultat fra Uppsala Universitet.

Forskningen peger på, at hundeejere er bedre til at overleve hjertekarsygdomme end gennemsnittet, skriver universitetet i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Quiz: Hvor meget ved du om hunde?

Forskerne har set på data for mere end 3,4 millioner svenskere i alderen mellem 40 og 80 år i løbet af 12 år.

Resultatet viser, at folk der bor alene med en hund har 33 procent større chance for at overleve en hjertekarsygdom, end folk der bor alene uden hund.

Det er særligt interessant, fordi folk, der bor alene, er kendt for at have højere risiko for at lide og dø af hjertekarsygdomme end folk, der ikke bor alene.

»Det tyder på, at en hund kan være en erstatning for et familiemedlem i enlige husstande,« fortæller Mwenya Mubanga, der er medforfatter til studiet og ph.d.-studerende ved Uppsala Universitet, i pressemeddelelsen ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Robot bevæger som et menneske – laver atletik med baglæns saltomortale

Selvom tallene indikerer, at hunde er lig med lavere dødelighed, pointerer Tove Fall, hovedforfatter bag studiet og lektor ved Medicinsk Institut på Uppsala Universitet, at der ikke nødvendigvis findes en klar og let forklarlig årsagssammenhæng:

»Vi ved, at hundeejere generelt er mere fysisk aktive, hvilket kan være én forklaring bag resultaterne. En anden kunne være det højere velbefindende eller den sociale kontakt, som hundeejere har, ligesom det kunne være effekten af hundens bakterielle mikrobiomer på dets ejer,« fortæller hun i pressemeddelelsen.

Andre artikler på Videnskab.dk

Hvem er klogest – katte eller hunde?

NASA deler de første luftfotos af mega-isbjerg på vej væk fra Antarktis

Rocksanger har sprøjtet sig selv med slangegift i 25 år