Smykkerigmanden Jesper "Kasi" Nielsen og hans familie får medhold i sag om skattefradrag for sponsorpenge. Det slår Østre Landsret fast. Skat skal foretage ny bedømmelse i sagen, lyder dommen.

Skat havde rejst "et større millionkrav" mod smykkevirksomheden Kasi ApS og familien, fordi en række sponsorater ikke blev anset for at være fradragsberettiget. Sagen drejer sig om beskatning af i omegnen af 270 millioner kroner.

- Landsretten har givet familien medhold i, at selskabets sponsorater af Brøndby IF og AG Håndbold må anses for erhvervsmæssige og ikke udtryk for maskeret udlodning til familien.

Sådan lyder det i landsrettens afgørelse.

- Vedrørende Kasi ApS har landsretten bestemt, at Skat skal foretage en fornyet bedømmelse af, i hvilket omfang udgifterne til sponsoraterne i årene 2009-11 er fradragsberettigede som driftsudgifter, reklameudgifter eller repræsentationsudgifter.

LÆS OGSÅ: Chok-billede af tv-vært vækker harme: 'Du vidste præcis, hvad du havde gang i'

Kasi-Jesper indbragte sagen for Landsskatteretten, da Skat ville beskatte ham personligt af 163 millioner kroner. Dertil kom sager om Jesper Nielsens mor og søster samt selve familievirksomheden.

Landsskatteretten slog sidste år fast, at sponsoraterne ikke gav ret til skattefradrag.

Der var tale om dyrkelse af en personlig interesse, som tilmed har karakter af udlodning af udbytte til anpartshavere, lød det dengang.

Det fik Kasi-familien til at anke sagen til Østre Landsret, der fredag afgjorde sagen til familiens fordel. Sponsoraterne er erhvervsmæssige, lyder det.

Skattesagen mod Jesper "Kasi" Nielsen blev meget omtalt i medierne efter kritik af Skats metoder i sagen.

Dagbladet BT har tidligere beskrevet, hvordan Skat gennem et halvt år pressede erhvervsmanden til frivilligt at acceptere et stort skattesmæk til firmaet Kasi ApS.

Til gengæld ville Skat undlade at forfølge Jesper Kasi Nielsens familie med personlige skattesager.

Metoden fik skarp kritik og var medvirkende årsag til flere tjenestemandssager i Skat i 2013.

/ritzau/

Opdateres...