Meget tyder på, at vi de kommende måneder skal finde endnu tykkere vanter frem end de forgangne år. Vinteren kan nemlig meget vel blive den koldeste i fem år.

Det oplyser DMI i den seneste vinterprognose, som udkom onsdag og gælder fra december 2017 til og med februar 2018.

Det faktum, at vinteren kan blive den koldeste i fem år, skal dog ses i lyset af, at de seneste fire vintre har været usædvanligt milde. Men holder prognosen stik, betyder det færre fronter med regn og til gengæld mere kulde, sne og is.

»Vintervejret vil dog fortsat mest være præget af mildt vejr fra vestlige retninger. Men i år vil det oftere blive afbrudt af køligere vejrtyper, som kigger forbi med både regn, slud eller sne,« fortæller langtidsmeteorolog og vagtchef ved DMI Martin Lindberg i en pressemeddelelse.

Han tilføjer også, at der er mulighed for, at vi i løbet af vinteren kan stå på skøjter på isklædte danske søer.

Trods en kommende kold vinter understreger vagtchefen, at vi langtfra taler om en af de koldeste vintre nogensinde.

»Vi vil dog næppe opleve en streng vinter, som vi husker dem fra 80´erne,« siger Martin Lindberg.

Selvom DMI allerede nu kan give et skøn over vintervejret, er det dog for tidligt at sige noget helt sikkert, da der altid er en vis usikkerhed forbundet med sæsonprognoser.

Af samme grund er det også svært allerede nu at sige for meget om, hvilket vintervejr vi specifikt kan forvente til jul.

'Præcis hvornår i december kulden kommer, er det endnu for tidligt at sige. Samlet set er der dog risiko for, at december ender mærkbart koldere end de seneste fire år,' lyder det i DMI's sæsonprognose, som også spår, at 'sandsynligheden for kolde og vinterlige indslag og en gennemsnitstemperatur under normalen fortsat er høj' i både januar og februar.

Herunder kan du se DMI's tidligere udsendte månedsprognose, der gælder til 10. december.