De er en del af ethvert velassorteret skoskab hos mange kvinder. Vi taler selvfølgelig om de såkaldte ‘UGG’-boots. Og hvis du er typen, der også har et par, gør du klogt i at læse med her. Du kan nemlig få varige mén af at gå i dem. Det skriver The Sun.

Mange kendte kvinder er blevet spottet i UGG-støvlerne på røde løbere rundt omkring i kendisland - deriblandt selveste Beyoncé.

Men ‘Queen B’ har sikkert flere sko end de fleste almindeligt dødelige, der nok vil gå lidt oftere i de samme par sko. Det er ikke en god idé, fortæller den britiske kirurg Ian Dermott, der er specialiseret i knæoperationer.

- De komfortable sko giver ikke nok støtte og kan gøre dig kalveknæet, fortæller han til The Sun.

I yderste konsekvens kan overdreven brug af sådan en sko give dårlig holdning, knæ- og rygsmerter, der kan blive så alvorlige, at det kræver operationer at komme af med dem igen.

Så uanset hvor bløde støvlerne er at gå i, skal man altså være opmærksom på, at de kan give smerter. Hvis man oplever disse smerter, er det klogt at søge professionel hjælp og få røntgenfotograferet og skannet knæene, inden det er for sent, mener Dermott.

Han understreger, at det ikke kun gælder UGG-boots. Bløde støvler uden ordentlig støtte er generelt bare ikke gode for dine knæ.

Så ved du dét, når du skal ud og købe vinterstøvler.