Lykken er at få en siddeplads i bussen og fordybe sig i sin mobiltelefon. Men når en ældre, gangbesværet person kommer ind i bussen, rejser de fleste af os op og overlader pladsen til vedkommende.

Men det er helt misforstået, mener den britiske professor sir Muir Gray i følge avisen The Sun.

»Tænk dig om, inden du opgiver dit sæde i bus eller tog til en ældre person. Det er god træning for dem at stå op,« siger professor Gray til avisen.

Spørgsmålet er, om han kender til kørsel med bus i myldretiden i større danske byer.

Men han har i en rapport udgivet i British Medical Journal argumenteret for, at det er godt for ældre at stå op. På længere sigt kan det faktisk skade ældres helbred at sidde stille.

Derfor skal både familie og venner også opfordre ældre til at tage trapperne og selv gå frem og tilbage til supermarkedet.

»Vi er nødt til at opfordre til aktivitet, mens vi bliver ældre - vi skal ikke fortælle folk, at de bare skal slappe af og lægge benene op. Du skal ikke købe dine aldrende forældre en trappelift, monter i stedet endnu et gelænder,« siger han til The Sun

Ortopædkirurg ved Eastbourne District General Hospital, Scarlett Mcnally er ligeledes enig i, at en del sygdom senere i livet ikke skyldes alderdom, men derimod inaktivitet. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan, for at opfordre til mere aktivitet.