Timelange telefonkøer, ubesvarede mails i stakkevis og flere dages ordrer, der er pist væk. H&M har fået en storm af vrede kunder på nakken, efter de forgæves har ventet flere uger på det sommertøj, de har købt i tøjgigantens webshop. Selvom pengene for længst er blevet trukket på kontoen, er mange af de varer, der er bestilt i starten af juli måned, nemlig aldrig kommet frem.

»Det er jo absurd. Jeg ved ikke, hvor min pakke er, jeg ved ikke, om den nogensinde kommer. Jeg ved bare, at jeg har betalt for noget, jeg ikke har fået.«

Sådan lyder kritikken fra 20-årige Funda Ziyanak Güldiken, der forgæves har ventet siden 1. juli på sommersko og bukser.

Lige omkring den 1.juli var der et stort udsalg på H&M’s webshop, og mange kunder brugte anledningen til at købe ind til ferien. Men det udsalgskup, kunderne troede, de havde gjort sig, er i stedet blevet erstattet af frustration over, at varerne ikke kommer frem.               

På H&M’s Facebook-side har over 200 mennesker brokket sig over problemerne, og på Trustpilot.dk har tøjkæden fået så dårlige anmeldelser, at den samlede vurdering er røget ned på bare én ud af fem stjerner.

En af dem, der har måtte pakke feriekufferten uden det tøj, der var bestilt til årets sommerferie, er 52-årige Gitte Lynnerup Ørholm.

»Jeg har købt to trøjer for 159 kroner, så det er jo ikke fordi, det er noget, jeg bliver fattig af. Jeg skulle have haft tøjet med på ferie i Frankrig, så det er da irriterende, at det ikke er kommet, men det dødærerlige er, at pengene allerede er blevet trukket på kontoen. For mig er det princippet, det handler om. Jeg har siddet i telefonkø i over en time, og jeg har sendt syv mails, for det er nærmest umuligt at komme igennem. Jeg forstår godt, at selv store virksomheder kan opleve problemer, men det irriterer mig, at jeg ikke bliver hørt,« siger hun.

Flere andre beretter også om håbløse ventetider til kundeservice, og mange har gentagne gange tjekket både postkasse og indbakke med nedslående resultat. Blandt andet tog det Jan Jacobsen 14 forsøg at komme igennem for “bare at få en sludder for en sladder om, at pakkerne åbenbart er pistvæk.”

Ifølge H&M skyldes de mange uheldige episoder »en usædvanlig kombination« af problemer:

»Vi har blandt andet oplevet en teknisk fejl, som har medført, at flere pakker er sendt af sted uden Track & Trace-nummer. Samtidig har vores kundeservice været ramt af periodiske nedbrud på telefonlinjerne, hvilket har betydet, at de berørte kunder har haft svært ved at komme igennem til os, selvom vi har været fuldt bemandet,« siger Marlene Hyre-Dybbro, som er PR & Communication Manager i H&M Danmark:

»Kunderne er altid vores førsteprioritet, og vi er derfor enormt kede af at have skuffet nogle af dem.«

Derfor lover hun også, at alle kunder enten får deres varer eller får pengene retur, og at leveringstiden fremover er normal.