En ny dansk undersøgelse viser, at tykke babyer har en højere intelligens end gennemsnittet.

Hvis du vejede omkring 3,5 kilo til 4 kilo, da du blev født, vil du nok være mere intelligent, end dine venner, der måske kun vejede 3,3 kilo.

Den lidt tungere vægt hænger sammen med en højere intelligens, viser en dansk undersøgelse fra Københavns Universitet, det skriver Videnskab.dk

Undersøgelsen viser, at jo mere babyen vejede desto klogere blev barnet senere, dog var de helt tunge børn ikke mere intelligente. Studiet viser, at personer, der vejede under 2,5 kilo, da de blev født havde en intelligens under gennemsnittet, mens dem, som vejede over 3,5 kilo blev lidt mere intelligente end den gennemsnitlige dansker.

Det er ikke det første studie, der viser en sammenhæng mellem intelligens og vægt, men det danske studie slår det igen fast. Derudover er det første gang, at det bliver bevist, at intelligensen fortsætter med alderen, da de har fulgt babyerne fra de blev født til de blev 50 år.

Trine Flensborg-Madsen er en af forskerne bag studiet, hun fortæller, at studiet er helt unikt.

»Det unikke i vores studie er, at vi har opfølgningsdata fra så lang en periode. Det er i den sammenhæng interessant at se, at sammenhængen mellem intelligens og fødselsvægt bliver ved med at være så tydelig hele livet. Miljøtilpasning senere i livet kan altså ikke rette op på det, som fødselsvægten betyder for intelligensen,« siger hun.

Trine Flensborg-Madsen påpeger dog, at studiet ikke er ensbetydende med, at alle dem, som vejede under 2,5 kg ved fødselen er mindre intelligente end dem, som vejede 3,5-4 kg, men at der var en tankevækkende sammenhæng mellem fødselsvægt og intelligens.