FC Nordsjælland vandt 2-1 over Brøndby, som i kampen sagde farvel til blandt andre Thomas Kahlenberg.

Brøndby og FC Nordsjælland spillede søndag sæsonens sidste kamp i Alka Superligaen, da de to hold mødtes på Brøndby Stadion, og her vandt FCN med 2-1.

Før kampen sagde Brøndby farvel til anfører Thomas Kahlenberg, som indstiller karrieren efter denne sæson, mens Frederik Holst, Rodolph Austin og Lebogang Phiri alle forlader klubben efter kontraktudløb.

Brøndby er sikret sølv og gik ind til kampen med nederlag i de sidste fire Superligakampe samt torsdagens pokalfinale mod FC København, men holdet lagde godt ud.

Efter ni minutter udnyttede Johan Larsson passivt forsvarsspil hos FCN og sendte bolden ind i feltet til Teemu Pukki, som drejede bolden i nettet via den ene stolpe.

Bare et par minutter senere var der dramatik i den anden ende, da Brøndbys Hjörtur Hermannsson nedlagde Karlo Bartolec i fri position og modtog et direkte rødt kort.

Begge hold kom før pausen til store muligheder, men FCN's Ernest Asante og Jakob Johansson brændte for FCN, mens Teemu Pukki misbrugte for Brøndby.

Mens FCN havde svært ved at spille sig til chancer i første halvleg, var gæsterne anderledes skarpe efter pausen.

I løbet af det første kvarter scorede FCN to gange - først ved topscorer Marcus Ingvartsen og kort efter ved Mathias Rasmussen.

FCN var flere gange tæt på at score yderligere mod Brøndbys 10 spillere, men skarpheden svigtede.

Resultatet betyder, at alle fire kampe mellem de to hold i Superligaen i denne sæson sluttede med udesejre, og FCN slutter med sejren sæsonen på femtepladsen.