Med en andenplads på den afsluttende enkeltstart sikrede Tom Dumoulin sig sin første Grand Tour-sejr.

Cykelrytteren Tom Dumoulin (Sunweb) kan lade sig hylde som første hollandske vinder af etapeløbet Giro d'Italia.

Dumoulin stod for presset i den afsluttende enkeltstart fra Monza til Milano og slog de nærmeste rivaler, selv om han måtte overlade etapesejren til landsmanden Jos van Emden (LottoNL-Jumbo).

På trods af han indledte enkeltstarten som en samlet nummer fire, var Dumoulin favorit til den samlede sejr, fordi han normalt anses for at være en klart bedre tempokører end rivalerne.

De 53 sekunder, som førende Nairo Quintana (Movistar) havde at give af til hollænderen, synede ikke af meget, og de fik da også hurtigt ben at gå på.

Allerede ved første mellemtid efter 8,8 kilometer havde Dumoulin hakket mere end et halvt minut af Quintanas forspring, og Thibaut Pinot (FDJ) havde tabt endnu mere.

Dumoulin øgede tempoet yderligere, og det stod klart, at kun uheld kunne stoppe den 26-årige hollænder.

 
Den sidste bjergetape i dette års Giro d’Italia. 190 kilometer skulle passeres, hvor Quintana hentede mere tid, og hvor Thibaut Pinot som den første drønede over målstregen.
Vis mere

Quintana kæmpede flot i den lyserøde trøje, men endte som en samlet toer med 31 sekunder op til Dumoulin. Vincenzo Nibali sluttede på tredjepladsen yderligere ni sekunder efter.

/ritzau/