Javier Mascherano havde en mildest talt uheldig aften, da Barcelona lørdag blev spanske pokalmestre.

Den argentinske spiller hoppede op i en duel med Alaves-spilleren Marcos Llorente allerede i begyndelsen af kampen, og det resulterede i ikke mindre end tre skader til Mascherano, der måtte lade sig føre ud af banen på en båre.

Søndag er Barcelonas lægestab så blevet klogere på tingenes tilstand og kan berette på klubbens hjemmeside, at spilleren ud over en flænge i hovedet også fik en knæskade og en hjernerystelse med sig fra duellen. Flængen krævede flere sting, knæskaden skal gennem flere undersøgelser, og omfanget af hjernerystelsen er endnu uvis, men det var ikke værre, end at Javier Mascherano i første omgang gik ud på banen efter pokalfinalen og snakkede med kampens helt store profil Lionel Messi. Hjernerystelser er dog ikke til at spøge med og kan holde fodboldspillere væk fra banen i lang tid.

Dermed sluttede sæsonen på en ret så uheldig måde for Javier Mascherano, selv om holdkammeraterne sikrede ham en guldmedalje med en 3-1-sejr, for ikke nok med skaderne forlyder det, at pokalfinalen også kunne være den omskolede midtbanespillers sidste kamp for storklubben.

Ifølge mediet Metro pønser Barcelona på at skille sig af med den 32-årige Javier Mascherano, ligesom også Andre Gomes er en af de spillere, der ikke forventes at have en fremtid på Camp Nou. De to er dog mindre i skudlinjen i forhold til Jeremy Mathieu og Arda Turan, der ifølge Metro allerede har en fod ude af døren i Barcelona.

Det forlyder ifølge Metro, at Javier Mascherano, der har to år tilbage af sin kontrakt, har tilbud liggende fra den pengestærke liga i Kina.