To indonesiske mænd blev tirsdag tildelt dusinvis af piskeslag foran en hujende mængde mennesker, fordi de var blevet afsløret i at havde sex med hinanden. Det var første gang det skete i det muslimske land, hvor fjendtligheden mod dets lille LGBT-samfund er stigende.

Parret fik 83 slag med pisken hver, efter at være blevet fundet skyldig i at bryde de muslimske regler i den stærkt ortodokse Aceh-provins. Har gælder som det eneste sted i Indonesien også Shariah-lovgivningen siden 2001.

Mændene, der var henholdsvis 20 og 23 år gamle, blev ledt ud på en scene foran en moske, mens en tusindtallig skare hujede og buede højt. De var blevet arresteret i marts efter at nogle mænd brød ind i deres lejede værelse og fandt dem i seng sammen. Det skriver straitstimes.

Rystede fotografier af dette raid, blev delt på internettet. De viste folk som slog og forulempede de to mænd, mens en af dem sank nøgen sammen under angrebet.

Flere menneskerettigheds-advokater kalder de to mænds straf for 'en middelalderlig tortur'.

Parret, hvis identitet ikke er blevet offentliggjort, var iført hvide trøjer, og de bøjede deres hoveder, mens de blev pisket af mænd med brune masker.

En af mændene skar af og til en grimasse, men den anden viste meget få følelser.

Tirsdagens piskning var første gang den straf blev brugt overfor to mænd, der skulle straffes for at have sex sammen. Straffen blev introduceret i Aceh-provinsen for to år siden.

Otte andre mænd og kvinder fik ved samme lejlighed pisk for at have brudt den muslimske lov.

Sex mellem folk af samme køn er ikke ulovligt andre steder i Indonesien, som har verdens største muslimske befolkning.