Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund ønsker kort proces mod de asylansøgere, der formodentlig stod bag et særdeles groft overfald på et ungt par ved Christiansborg natten til lørdag.

»Politikerne sætter hensynet til fremmede over hensynet til danskernes frihed. Udvisning burde være en åbenlys konsekvens af nattens grove overfald. Men jeg tvivler på, at det kommer til at ske,« skriver Pernille Vermund på Facebook.

Det er en mand på 24 år og en kvinde på 19 år, der blev overfaldet på Stormbroen foran Christiansborg. Tre personer truede manden til at udlevere sit ur, og da han modsatte sig det, blev han slået i hovedet med en flaske.

Politiet kunne efter mindre end en time anholde en af de formodede gerningsmænd. Efterfølgende er i alt seks asylansøgere, der har midlertidig adresse i Asylcenter Gribskov, blevet anholdt i sagen. De er i alderen 12-16 år.

Pernille Vermund mener ikke, at 'politikerne har hverken vilje eller mod til at gribe fat om nældens rod og løse problemerne, hvor de opstår.'

BT har foreløbig forgæves forsøgt at få Vermund i tale for en uddybning.