Victor Pálsson, Esbjergs anfører, overvejede at begå selvmord i 2013, da livet var ved at nå en blindgyde.

Det fortæller han i et følelsesladet interview med Canal 9.

Den 26-årige Esbjerg-profil voksede op med misbrugsforældre og kæmpede længe med indre 'fjender'. I 2010 rykkede en yngre udgave af islændingen til Liverpool, ind i en fodboldverden af maskulinitet, og her ønskede han ikke at vise nogle svagheder.

»Jeg kunne ikke lide mit liv, selvom alle troede, at jeg havde det bedste af slagsen. Jeg benægtede over for mig selv, at der var noget galt med mig. Det var alle de andres skyld. Men inde i mig var det rigtig skidt,« siger Victor Pálsson til Canal 9 og fortsætter:

Pálsson stoppede hurtigt i Liverpool og skiftede herfra klub tre gange inden 2013, hvor han spillede i NEC i Holland. Han forsøgte at starte karrieren og livet forfra. Mange gange.

De dystre tanker kom som skrevet i indledningen i for alvor 2013. Pálsson havde en depression og blev indlagt på et hospital, hvor han fik tiltrængt hjælp.

»Der var nogle overvejelser om at begå selvmord,« siger han.

Det blev heldigvis startskuddet til, at Victor Pálsson fik vendt bøtten, og i denne sæson har han for alvor fundet storformen i Esbjerg. Han er en vigtig del af fundamentet.

Han er stoppet med at drikke alkohol, han skal snart være far og er i et sundt forhold, så på den front er han tilbage på livets landevej.

Han føler dog ikke, at mentale problemer er særligt accepterede i fodboldverdenen.

»Du skal bare holde din kæft og spille fodbold. Der er ikke nogen, der gider høre om dine mentale problemer,« siger han til Canal 9.

Pálssons udtalelser kommer i kølvandet på, at Christian Nørgaard fra Brøndby har fortalt om depressions-lignende tilstande, da han var ung spiller på vestegnen.

Flere Superliga-spillere er stået frem i medierne og har fortalt om deres personlige problemer. FC Nordsjælland-spilleren Patrick Da Silva gjorde det i februar, da han satte ord på sin egen ludomani.