Kasper Dolberg. Det navn kender de fleste danskere med en anelse kærlighed til fodbold allerede. I Holland vil de nok hellere kalde ham Doel-berg – så er der mål direkte i efternavnet hos den blonde dansker.

Og i resten af fodboldeuropa kan de godt forberede sig på at se og høre mere til den 19-årige dansker, der med et mål og en 4-1-sejr til Ajax over Lyon i Europa League-semifinalen er godt på vej mod Friends Arena og Ajax’ første europæiske finale i 21 år.

Det skulle have været Zlatan Ibrahimovics store finale på det stadion, svenskeren selv åbnede med et af de mest ikoniske mål nogensinde – et saksespark midt på banehalvdelen i åbningskampen mod England.

Men det kan blive danske Kasper Dolberg, der overtager hovedrollen fra den skadede svensker, når der er Europa League-finale 24. maj i Stockholm.

I den første semifinalesejr over Lyon lyste han i hvert fald op. Efter 34 minutter sneg han sig alene igennem med Lyon-målmand Anthony Lopes og på sin førsteberøring bragede han bolden fladt i mål til 2-0. Det var danskerens mål nummer 20 i samtlige turneringer for Ajax i denne sæson.

Og det var samtidig Kasper Dolbergs femte mål i Europa League – 19 år og 209 dage gammel. Det gjorde ham til den tredjeyngste til at nå det antal i Europa Leagues (korte) historie siden 2009. Kun belgiske Romelu Lukaku og spanske Iker Munain har været yngre, da de ramte fem mål i Europa League ifølge statistikerne fra Opta.

Kasper Dolberg måtte dog dele opmærksomheden med Bertrand Traoré og Amin Younes. For det var først Traoré, der bragte Ajax foran 1-0, og siden Younes, der sendte den store fordel til hollænderne med sit 3-0-mål.

SE KASPER DOLBERGS MÅL HER:

Hvor er Dolberg bare giftig. Den danske angrebskomet skal bare bruge en chance, og så er han kommet på måltavlen.

Lyon nåede at sørge for et vigtigt udebanemål, der giver returopgøret noget mere spænding. Mathieu Valbuena bankede reduceringen i nettet 25 minutters tid før slutfløjt, men hvis det gav lidt fransk håb, så slukkede Bertrand Traoré det nok med sit mål til 4-1 bare en håndfuld minutter senere . Og sådan endte det første semifinale-opgør.

Sejren betyder, at Ajax ligner en kommende finaledeltager, selvom der endnu venter et returopgør i Lyon om en uge. Og så kan Kasper Dolberg, Lasse Schöne og co. med relativ ro i maven tænde tv’et torsdag aften for at se, om det er de dyre stjerner fra Manchester United eller Pione Sisto, Daniel Wass, Andrew Hjulsager og Celta Vigo, der tager det største skridt mod Europa League-finalen.

For Kasper Dolberg kan nok godt allerede nu se frem en tur til den svenske hovedstad i slutningen af maj. Og der er plads til ham som den store hovedperson på Friends Arena.