Diego Costa scorede to gange og lagde op til et mål, da Chelsea slog Southampton i Premier League.

Chelsea er tre point nærmere det engelske mesterskab. Tirsdag aften pligtsejrede manager Antonio Contes førerhold med 4-2 over Southampton og bragte sig på 78 point for 33 kampe.

Den nærmeste konkurrent, Tottenham med Christian Eriksen, har 71 point for 32 opgør og kan onsdag minimere afstand, når holdet ude møder Crystal Palace.

Premier League omfatter 38 spillerunder, så med andre ord skal Tottenham vinde for at holde liv i spændingen.

Chelsea-angriberen Diego Costa spillede en blændende kamp og blev vital med to mål og en assist.

Southampton, der ligger nummer ni i tabellen, havde Pierre-Emile Højbjerg på bænken i hele kampen. Uden danskeren gjorde Southampton sit for at drille mesterskabsfavoritten, men det var ikke nok på dagen.

Allerede efter fem minutter kom Chelsea på vinderkurs efter et godt angreb igennem højre side.

Diego Costa blev sendt i dybden, og han tog et par træk, før han lagde bolden videre til Eden Hazard, der tørt sparkede bolden ind i fjerneste side af målet.

Men Chelsea var ikke lige så overbevisende i defensiven. Særligt på dødbolde voldte Southampton flere gange favoritten problemer, og det kostede efter 24 minutter.

Ved et hjørnespark markerede Chelsea sløset, så udeholdet kom først på bolden flere gange, før Oriol Romeu fra klos hold skrabede bolden over stregen til 1-1.

Det så også ud til at blive pausestillingen, men i første halvlegs tillægstid steg forsvarsspilleren Gary Cahill til vejrs og headede Chelsea i spidsen med 2-1.

Otte minutter efter pausen blev det så 3-1. Spanieren Cesc Fabregas sendte et indlæg mod bageste stolpe, hvor Diego Costa øgede føringen med et hovedstød.

Det lignede en afgørelse, men Southampton var flere gange nærgående i jagten på reduceringen til 2-3. Den udeblev imidlertid.

Publikummet på Stamford Bridge kunne juble, da klublegenden John Terry blev sendt på banen med fire minutter tilbage, og igen kort efter da Costa cementerede føringen efter et fremragende gennembrud og dobbelt bandespil.

I de døende sekunder reducerede Ryan Bertrand med hovedet, men der var tale om ren kosmetik.