Christian Benteke blev vejet og fundet for let i Liverpool, men søndag var angriberen på besøg igen med Crystal Palace.

Her fik Benteke sagt gevaldigt tak for sidst, da han med to scoringer sænkede sine tidligere klubkammerater og sikrede gæsterne en 2-1-sejr.

De tre mistede point kan vise sig at være katastrofale for Liverpools bestræbelser på at sikre Champions League-fodbold i næste sæson.

Liverpool beholder tredjepladsen i rækken med 66 point, men forfølgerne fra Manchester City og Manchester United er henholdsvis to og tre point efter med to kampe mere i hånden.

»Det er selvfølgelig frustrerende og skuffende. Alle tror, at Champions League nu er ude af vores hænder, men vi har en måned mere at være positive i.«

»Vi bliver nødt til at prøve alt for at presse alt ud af denne sæson, siger Liverpool-træner Jürgen Klopp blandt andet efter nederlaget« ifølge BBC.

Liverpool kom ellers planmæssigt foran i det 24. minut, da man fik tilkendt et direkte frispark.

Philippe Coutinho viste klassen, da den 24-årige brasilianer bragede Liverpool foran 1-0, hvor bolden med høj fart skruede uden for Wayne Hennesseys rækkevidde i Crystal Palace-målet.

Så var det tid for Benteke til at vise sig frem første gang.

Den store angriber stormede ind i Liverpools felt, hvor han sparkede bolden i mål til 1-1 efter en pasning fra Yohan Cabaye.

Benteke afsluttede igen i det 45. minut, men der var ikke kraft nok i sparket, og Liverpool måtte skuffede sjoske i omklædningsrummet med 1-1 efter første halvleg.

Liverpool havde to ligasejre i træk med sig ind i opgøret, men efter en times spil var der stadig blot udsigt til et enkelt point.

Crystal Palace stod dybt og kompakt og var sjælden gæst i hjemmeholdets felt, men med et kvarter igen stod Benteke klar i feltet efter et hjørnespark til gæsterne.

Bolden fik lov at passere, og Benteke satte hovedet på og sikrede sejren. /ritzau/