Da to tyve tirsdag brød ind i et hjem i Næstved, stjal de ikke kun for flere tusinde kroner; de stjal også to sønners chance for at lære deres afdøde far bedre at kende. Nu spredes deres mors bøn om at få tyvekosterne tilbage med lynets hast.

'KÆRE TYV. Hvis du har nogen form for empati, så kom tilbage og stil de ting du har stjålet i dag fra mig og mine børn. Minder fra mine børns for nyligt afdøde far og min mand.'

Sådan skrev Tine Bjørneboe i et Facebook-opslag tirsdag eftermiddag og tilføjede:

'Jeg beder dig!'

For ikke alene var to mænd brudt ind i den lille families hjem i Næstved, hvilket i sig selv kan være traumatiserende. De havde foruden smykker og andre værdifulde ejendele også taget to computere, som gemte på dybt personlige og uerstattelige minder for Tine Bjørneboe og hendes to sønner.

»Der var alt på de computere. Alle minderne fra vores tid sammen og vores børns liv,« fortæller Tine Bjørneboe til BT.

Læs opslaget herunder:

Hendes mand gennem mere end ti år, Jacob, døde i 2016 efter mange års kamp mod kræft. Først blev han diagnosticeret med sarkom-kræft, og i 2015 fik han konstateret leukæmi. I sommeren 2016 var lægernes håb sluppet op, og den lille familie måtte bare nyde deres sidste tid sammen. Den 30. november afgik Jacob ved døden.

Han blev 45 år gammel.

Siden da har Tine Bjørneboe og hendes to sønner måttet vænne sig til et liv og en hverdag uden manden i deres liv. De havde dog billederne på Jacobs computere til at mindes deres far og mand, og det har været en stor hjælp, fortæller Tine Bjørneboe, der derfor var forfærdet over at have mistet de mange billeder.

Så få timer efter tyveriet satte Tine Bjørneboe sig til tasterne for at efterlyse tyvekosterne.

'De stjal det værst tænkelige - Jacobs to computere, en iMac 27t og en MacBook Pro 15t, hans Go Pro kamera og børnenes iPads. De tog også andre ting, også af stærk personlig værdi for mig og børnene, men de ting betyder rigtig meget for mig fordi de er fyldt med uerstattelige minder,' skrev hun blandt andet i Facebook-opslaget, der efterfølgende har spredt sig som en steppebrand.

I skrivende stund er det således blevet delt knap 9.000 gange og fået tusindvis af kommentarer som 'Håber du får tingene tilbage' og 'Jeg føler med jer.'

Tine Bjørneboe sad på arbejde, da der tirsdag middag tikkede en besked ind fra en nabo:

'Hvorfor er der politi i din have?'

Spørgsmålet forundrede Tine Bjørneboe, der ikke havde nogen som helst ide om, hvad det drejede sig om. Kort efter sendte naboen et billede af et kældervindue, der var brudt op og konstaterede: 'I har haft besøg.'

Tine Bjørneboe skyndte sig hjem til huset og kunne med det samme konstatere, at flere ting var væk, heriblandt computerne med flere tusinde billeder fra hverdag, rejser og familiefester.

En nabo havde omkring klokken 11.30 set to mænd løbe ud af huset, sætte sig i en mindre, hvid bil og drøne væk fra den lille villavej i Næstved.

De mange tusinde delinger af hendes efterlysning har efterladt Tine Bjørneboe med en enorm følelse af taknemlighed midt i al dårligdommen.

»Det er utroligt rørende, at så mange komplet fremmede gerne vil hjælpe os. Det vigtigste for mig lige nu er, at det her ikke kommer til at gå ud over mine drenge. De har været igennem nok,« siger hun.

Til tyvene - hvis de skulle læse med her - har Tine Bjørneboe ét vigtigt budskab:

»Jeg kender ikke jeres (tyvenes, red.) baggrund, men Jacob ville sige, I nok heller ikke har det nemt, siden I skal leve et liv, hvor I skal gøre andre mennesker kede af det. Det er måske naivt af mig og tro, at det her vil bringe vores ting tilbage, men Jacob var altid optimist og forsøgte hele tiden at finde de lyse sider i tilværelsen - selv i den mørkeste modgang,« siger hun og afslutter:

»Og derfor tror jeg også på, at det kan lykkes os her.«

Tine Bjørneboes mand, Jacob, blev 45 år gammel.
Tine Bjørneboes mand, Jacob, blev 45 år gammel.
Vis mere