En postinspektør blev frifundet i byrettet i fjor. Efter ni måneder opgiver anklagemyndigheden nu sagen helt.

København. Statsadvokaten i København opgiver at føre ankesag mod en postinspektør, der var anklaget for svindel med knap 100.000 frimærker. Den påståede svindel i sagen beløb sig sammenlagt til mere end en million kroner.

Sagen skulle efter planen køre i Østre Landsret efter påske. Men landsretten oplyser, at Statsadvokaten for nogle uger siden meddelte retten, at man opgiver ankesagen.

- Vi er kun glade for, at anklagemyndigheden har indset, at det ikke var noget, man skulle gå videre med, siger advokat Betina Hald Engmark, der er forsvarer for postinspektøren.

I juni i fjor afsagde Københavns Byret dom i sagen. Her blev manden frifundet med dommerstemmerne 2-1. Anklagemyndigheden valgte at anke dommen til landsretten. Manden skulle dømmes, lød påstanden.

Efter byretsdommen gav manden udtryk for, at sagen var en stor belastning for ham.

- Det har været en meget hård tid. Det har påvirket mig betydeligt, for mit arbejde var en stor del af mit liv, og det har været sat betydeligt på standby, sagde han dengang.

Men i yderligere knap ni måneder skulle den frifundne postinspektør gå rundt i den tro, at han skulle igennem endnu en retssag.

En sag, som efter alt at dømme ville føre til en længere fængselsstraf. Hvis altså landsretten skulle finde på at kende ham skyldig.

- Jeg kender ikke anklagemyndighedens grunde til at opgive anken, men jeg har påpeget flere forhold over for anklagemyndigheden, og jeg håber, at man har lyttet til det, siger Betina Hald Engmark.

Manden var tiltalt for syv gange at have bedt sine kolleger om frimærker, som skulle bruges til test af kvaliteten. Men i stedet beholdt manden selv frimærkerne, lød anklagen.

På den måde skulle han have bedraget sig til 95.779 frimærker til en værdi af 1.157.931 kroner.

Byretten frifandt manden. To af dommerne var enige om, at en del af frimærkerne vitterligt var blevet brugt til test. Samtidig manglede der klare procedurer hos Post Danmark for, hvordan den slags skulle foregå.

Den tvivl om mandens skyld valgte de to dommere - og dermed et flertal af rettens medlemmer - at lade komme postinspektøren til gode.

/ritzau/