Tidligere på måneden blev Rikke Louise Andersen frikendt i en sag, hvor hun havde lagt et billede af en blotter på Facebook. Moderen blev frikendt i sagen på grund af en fejl i anklageskriftet, men nu rejses der en ny sag mod hende.

Det skriver Sydsjællands - og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

»Det er naturligvis beklageligt, at vi lavede en fejl. Vi havde ganske enkelt rejst tiltale efter en forkert paragraf i persondataloven, men det retter vi op på nu. Og anklagemyndigheden har da også i andre sager rejst fornyet tiltale, hvis der har været mangler i det oprindelige anklageskrift,« siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen, anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen.

Billedet, som Rikke Louise Andersen i sin tid lagde på Facebook, var taget fra en overvågningsvideo og viste en blotter, der blufærdighedskrænkede Rikke Louise Andersens datter og en af datterens veninder.

Men det er ulovligt at lægge sådanne billeder på sociale medier, og derfor blev der rejst tiltale mod Rikke Louise Andersen.

Den sag faldt til jorden på grund af en fejl i anklageskriftet, men anklagemyndigheden mener dog fortsat, der er noget at komme efter i sagen.

»Offentliggørelse af den slags billeder indebærer en risiko for selvtægt, og det må naturligvis ikke finde sted, uanset om den pågældende er skyldig eller ej. Der er også rejst tiltale mod butikskæden. Vi mener, at butikskæden har et ansvar, fordi de butiksansatte foreviste billedmaterialet til kvinden,« siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen.

I pressemeddelelsen beskrives årsagen til, at man igen vælger at rejse tiltale mod Rikke Louise Andersen:

'Ifølge chefanklageren skal straffesagen mod kvinden imidlertid køre igen – fordi resultatet af den frifindende dom, med den forkerte paragraf, kan give befolkningen det fejlagtige indtryk, at privatpersoner lovligt kan bruge Facebook til at efterlyse mulige gerningsmænd,' skrives det.

Oprindeligt delte Rikke Louise Andersen sin undren over sagen på Facebook. Det opslag kan du finde her.