Joachim B. Olsen er kommet i modvind på Twitter, hvor flere brugere er røget til tasterne. Politikeren Joachim B. Olsen kaldte nemlig debattør Lisbeth Zornig en 'sukkermås' som et modsvar til et udbrud om kontanthjælpsloftet.

'Svineri af rang. Og ufattelig dumt. Vi masseproducerer lige nu fremtidens underklasse. Røvhuller!,' skrev Lisbeth Zornig ved et retweet fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det fik blandt andet Liberal Alliances Joachim B. Olsen til at reagere.

Joachim B. Olsen valgte dog, ifølge ham selv, en sødere retorik, da han kommenterede med beskeden 'Slap lige af sukkermås'.

»Jeg synes ordet 'røvhul' er meget friskt. Tweetet kommer jo på baggrund af kontanthjælpsloftet, som er demokratisk vedtaget i Folketinget, og jeg har selv været med til at forhandle kontanthjælpsloftet og været med til at vedtage det. Jeg synes måske, det at kalde et flertal i folketinget for røvhuller, ikke var så pænt.«, siger Joachim B. Olsen til BT.

Alligevel overrasker det ham, at netop ordet 'sukkermås', er det, som flest kommenterer i debatten på Twitter. Flere mener, at ordet 'sukkermås' er for 'nedladende', 'under lavmålet', og 'sexistisk'.

»Jeg synes, der er nogen, der har et meget højt krænkelsesberedskab. Der var ikke noget sexistisk i det fra min side overhovedet, men jeg bliver ofte forbløffet over, hvor lidt der skal til, før nogen bliver forarget. Jeg har faktisk ondt af dem,« siger han.

Lisbeth Zornig siger selv, at hun synes, det var komisk, at ordet 'sukkermås' kom op, men hun forventede en reaktion, når hun valgte at skrive med store ord på sin profil.

»Jeg vil jo gerne have gang i debatten. Jeg kan godt selv nikke nogle skaller, sådan mentalt. Og jeg kan godt tåle at modtage dem også. Jeg kan meget bedre det, end de der sidder og holder sig for fine og for pæne til faktisk at deltage i debatten. Mens der er nogle røvhuller på den anden side, der løber med dagsordenen.« fortæller hun til BT.

Hvis man undrer sig over Lisbeth Zornigs profilbillede på Twitter og Facebook, er det Prinsesse Sukkermås fra tegnefilmen Eventyrtid, som hun efter Joachim B. Olsens kommentar valgte at sætte på, for at skabe yderligere debat om kontanthjælpsloftet, der rammer flere børn hårdt.

»Det nytter ikke noget at snøre balletskoene, når din modstander har boksehandsker på. Jeg er trukket i boksehandsker, for det giver en større gennemslagkraft«, siger Lisbeth Zornig til BT.