Christian Eriksen støder til landsholdstruppen med en frisk scoring for Tottenham søndag i Premier League.

Christian Eriksen tankede søndag selvtillid inden det danske landsholds kommende VM-kvalifikationskamp mod Rumænien 26. marts.

Danskerne var generelt i fint spillehumør, da Tottenham i Premier League besejrede Southampton 2-1, og Eriksen bragte Tottenham foran 1-0 med en velovervejet afslutning i første halvleg.

Det var Tottenhams tiende hjemmesejr i træk, og klubben er ubesejret på White Hart Lane i denne sæson og eneste ubesejrede hold på hjemmebane i ligaen i sæsonen.

Tottenham tabte senest hjemme til netop Southampton tilbage i maj i fjor.

De tre point bragte Tottenham op på 59 point på andenpladsen i ligaen, som Chelsea stadig fører suverænt.

Tottenham måtte undvære topscorer Harry Kane, der igen er ude med en ankelskade, men så tog Christian Eriksen ansvar.

Efter 14 minutter kom danskeren i et løb og modtog bolden fra Mousa Dembélé.

Eriksen tog et træk og trykkede køligt af uden for feltet, og bolden bragede ind i nederste venstre målhjørne til 1-0-føring til hjemmeholdet.

Det var Eriksens sjette ligascoring i denne sæson og danskerens tiende sæsontræffer i alle turneringer.

Et præcist hjørnespark fra danskeren var ved at give et mål mere efter 23 minutter, men Toby Alderweirelds hovedstødsforsøg blev afværget.

Efter en halv time begik Steven Davis straffespark, da han nedlagde Tottenhams Dele Alli i feltet. Dele Alli sparkede selv bolden i mål, og Tottenham foran 2-0.

Southampton kom også til muligheder, men måtte skifte angriberen Manolo Gabbiadini ud efter en halv time. I første halvlegs overtid følte gæsterne sig snydt for et straffe, men Tottenham gik til pause foran 2-0.

I det 51. minut begik Alderweireld en sjælden forsvarsfejl, da han sparkede forbi bolden, og det udnyttede James Ward-Prowse til at reducere til 1-2.

Efter gæsternes reducering faldt intensiteten i opgøret, og anden halvleg bød i højere grad på fejlafleveringer end sprudlende spil.

Christian Eriksen sparede også på energien i det meste af anden halvleg og lod sig udskifte med fem minutter igen til stort bifald.

Pierre-Emile Højbjerg sad på bænken hos gæsterne i hele opgøret.