Efter en målløs første halvleg kom Andreas Cornelius på banen og var med til at sikre FCK sejren over Esbjerg.

FC København magtede ikke at score i hele første halvleg hjemme mod Esbjerg.

Men med to hurtige mål på ti minutter i anden halvleg endte det med en FCK-sejr på 2-0 i søndagens kamp i Superligaen.

FCK-træner Ståle Solbakken havde rystet posen usædvanligt meget og foretaget seks ændringer i forhold til torsdagens 2-1-sejr over Ajax i Europa League.

Anfører Mathias "Zanka" Jørgensen, der har karantæne i returkampen ude mod Ajax på torsdag, var udeladt af truppen mod Esbjerg.

I stedet fik Jores Okore chancen ved siden af Erik Johansson i FCK-midterforsvaret, og den tidligere Aston Villa-stopper leverede en fejlfri indsats og ligner en sikker starter mod Ajax.

Nye i FCK-startopstillingen var også Tom Høgli, Ján Gregus, Kasper Kusk, Benjamin Verbic og Andrija Pavlovic.

Trods et halvt reservehold dominerede FCK søndagens kamp og havde også de fleste chancer.

Verbic og Høgli havde de største muligheder i første halvleg, men manglede skarpheden over for Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg, som generelt stod en god kamp.

I den anden ende fik Awer Mabil to gode kontramuligheder i slutningen af første halvleg, men Esbjerg-angriberen brændte begge.

Det var nok Esbjergs chance for at få point, men den blev forpasset af vestjyderne, og der blev slet ikke scoret i de første 45 minutter.

Cornelius, der blev sparet fra kampens start, kom ind fra anden halvlegs begyndelse i stedet for en anonym Pavlovic i angrebet.

Det gav FCK et ekstra våben i offensiven og især på dødbolde, som var savnet hos hjemmeholdet.

Det var dog Santander, som bragte FCK foran 1-0 efter 54 minutter, da Kusk fik lusket bolden forbi et passivt Esbjerg-forsvar og hen til sydamerikaneren.

Ti minutter senere øgede Cornelius til 2-0, da den danske landsholdsangriber viste sine kvaliteter i hovedspillet på et hjørnespark.

Få minutter senere blev Cornelius nedlagt i feltet, og det lignede et straffespark, men det blev ikke dømt. I stedet brokkede Youssef Toutouh sig til et gult kort.

FCK fortsatte dominansen, og Esbjerg havde ikke noget modsvar, så de over 11.000 tilskuere fik aldrig spænding om kampens udfald.

Med sejren fører FCK ligaen med 61 point efter 25 kampe af grundspillet. Det er 12 mere end Brøndby på andenpladsen. Om en spillerunde mere venter mesterskabsslutspillet.

Esbjerg har på næstsidstepladsen i rækken 23 point efter 25 kampe, og der venter bundholdet et drabeligt nedrykningsspil i foråret.