Christian Eriksen scorede det første mål og lagde op til to, da Tottenham bankede Millwall ud af FA Cuppen.

Christian Eriksen indledte kampen på bænken, men han fik alligevel en hovedrolle allerede efter en halv times spil, da Tottenham søndag spillede sig i semifinalen i FA Cuppen.

Tottenham vandt i kvartfinalen hjemme på White Hart Lane i London en storsejr på 6-0 over Millwall fra den tredjebedste række.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino havde valgt at spare profiler som Christian Eriksen og målmand Hugo Lloris fra start, men danskeren kom hurtigt i aktion.

Efter cirka ti minutter måtte Tottenhams målkonge Harry Kane nemlig forlade banen med en ankelskade, og så blev Christian Eriksen sendt i aktion.

Tottenham dominerede fra start mod Millwall, der ellers mødte frem med selvtillid. Holdet var ubesejret i 17 kampe i træk og havde kun lukket et enkelt mål ind i de seneste ti kampe.

Den statistik hjalp dog ikke det lavt rangerede hold, da Christian Eriksen efter en halv time resolut drejede rundt og bragte Tottenham foran 1-0 med en diagonal halvflugter.

Ti minutter senere ville Heung-Min Son ikke stå tilbage for sin danske holdkammerat.

Sydkoreaneren trak ind i banen i højre side og fordoblede føringen med et højt diagonalt skud.

Det var også Heung-Min Son, der ti minutter inde i anden halvleg reelt aflivede enhver yderligere spænding i kampen.

Han modtog en bold i fuldt løb og helflugtede den i nettet til 3-0.

Målfesten var dog ikke slut. Efter 72 minutter modtog Christian Eriksen bolden i Millwalls straffesparksfelt, og danskeren spillede bolden hen til Dele Alli, der sikkert scorede til 4-0.

Umiddelbart efter blev Dele Alli taget ud til fordel for Vincent Janssen, der fem minutter senere scorede til 5-0.

Målorgiet blev afsluttet, da Christian Eriksen kort før tid lagde bolden ind til Heung-Min Son.

Sydkoreaneren fuldendte sit hattrick med en afslutning, som Millwall-målmand Thomas King fik fumlet ind over målstregen.

Semifinalerne i FA Cuppen skal spilles på Wembley Stadium i London i april, og Tottenham kommer til at få en mere kompetent modstander end Millwall.

Foreløbig har Manchester City og Chelsea kvalificeret sig til semifinalerne, og den sidste semifinalist skal findes mellem Chelsea og Manchester United.