Sønderjyske har ikke tabt til OB i tre år, og den statistik ændrede søndagens kamp ikke på.

Odense. Sønderjyske er snublende nær en plads i mesterskabsslutspillet i Alka Superligaen, efter at sønderjyderne besejrede OB med 1-0 på udebane søndag eftermiddag.

Marc Pedersen scorede kampens enlige mål allerede i det niende minut og sørgede dermed for, at Sønderjyske fortsætter den flotte statistik i Odense, hvor holdet ikke har tabt i tre år.

Pedersen headede bolden ind efter et godt sparket hjørne, hvor OB's Izunna Uzochukwo ikke fik dækket ham ordentligt op.

Efter scoringen arbejdede OB sig dog bedre ind i kampen, men den effektivitet, som ellers har kendetegnet OB's forår, manglede.

Uzochukwo havde OB's bedste afslutning før pausen, som tvang Lukas Fernandes til at strække sig ud i fuld længde.

Sønderjyske begyndte også anden halvleg bedst, og efter få minutter havde Troels Kløve en kæmpe mulighed for at score til 2-0.

Men målmand Sten Grytebust, som inden forårssæsonen gik i gang blev kåret til årets OB'er, leverede en vigtig fodparade, der holdt fynboerne inde i kampen.

Hverken OB eller Sønderjyske havde generelt en god dag på kontoret. Begge hold leverede mange dårlige og upræcise afleveringer, hvilket især gjorde anden halvleg til en meget rodet affære.

Sønderjyske havde læst OB's spil godt, og fynboerne producerede kun ganske få afslutninger uden kvalitet efter pausen.

Med sejren er Sønderjyske oppe på 36 point, og meget skal gå skævt, hvis holdet ikke er med blandt de seks, der skal fordele medaljerne imellem sig.

OB skal derimod ryste forårets første nederlag af sig, når fynboerne skal til Aarhus på søndag.