Ni unge er tiltalt for et voldsomt overfald på politiet i Vollsmose. Fem af dem kræves udvist.

De er enten født i landet eller kommet hertil som ganske små.

Ikke desto mindre er en gruppe teenageres adfærd så uacceptabel, at anklagemyndigheden kræver dem udvist af Danmark.

Med andre ord er der meget på spil, når Retten i Odense tirsdag klokken 10 afsiger dom i sagen mod otte drenge og en enkelt ung mand fra Odense-bydelen Vollsmose.

De tiltalte, der er i alderen 15-18 år, anklages for at have angrebet politiet med molotovcocktails, sten og flasker om aftenen 9. juni 2015.

»Det var som en krigszone,« har en af betjentene fortalt under retssagen.

»Der var så meget ild, at jeg slet ikke kunne se ud af forruden. Og så kunne jeg bare høre lyden af sten, der ramte ruden,« sagde betjenten ifølge Fyens Stiftstidendes netavis.

Det var i forbindelse med en helt rutinemæssig patruljekørsel i Vollsmose, at gruppen af unge ganske uventet pludselig gik til angreb.

»Stemningen havde været god, så vi havde slet ikke udstyr til at tage imod det, der kom. Vi var et åbent mål uden dækning,« har en anden betjent fortalt ifølge Fyens.dk.

Angrebet er så alvorligt, at drengene er tiltalt for at have voldt nærliggende fare for betjentenes liv eller førlighed. En forbrydelse, som ifølge anklager Denise Bern Hansen skal koste fem af dem deres tilværelse i Danmark.

»Jeg er med på, at alle er født eller opvokset i Danmark, men der skal være en grænse for, hvad samfundet skal acceptere af opførsel. Og den grænse er nået her,« sagde anklageren ifølge Fyens.dk under sin procedure 17. december.

En af de tiltalte har erkendt at have kastet en enkelt sten mod politiet. En anden står ved, at han sendte en molotovcocktail i retning af betjentene. De syv andre nægter sig skyldige i alle anklager, skriver Fyens.dk.

/ritzau/