Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En 10-årig dreng er mandag aften blevet forsøgt hevet ind i en hvid varebil i Viby på Sjælland.

Det oplyser drengens mor i Facebook-gruppen '4130 Viby Sjælland,' hvor hun advarer om manden i bilen.

'Min søn på 10 er netop kommet hjem fra tennis og han fortæller, at han på Parkvej blev overfaldet af en mand, som kom kørende i en hvid varebil. Manden steg ud af bilen og forsøgte at hive min søn ind i bilen,' lyder det i opslaget, der i skrivende stund er blevet delt knap 1.400 gange.

Moren fortæller, at hendes søn nåede at slå fra sig og løbe hjem, hvorefter familien kontaktede politiet. Og hun opfordrer nu alle i gruppen til at holde et vågent øje med bilen. Blandt kommentarerne skriver flere, at der også er set en hvid varebil i Ejby mandag.

Moren til den 10-årige dreng fortæller, at hendes venindes søn i eftermiddags også er blevet forfulgt af en hvid varebil.

Og det er tydeligt at se, at flere forældre er bekymrede. Advarslen har gjort, at flere i kommentarfeltet foreslår, at der bliver lavet lokale vagtgrupper, så borgerne kan holde øje med den hvide varevogn.

Hos Midt-og Vestsjællands Politi bekræfter vagtchefen, Michael From, at de har modtaget en anmeldelse fra Viby mandag eftermiddag. Og det er ikke det eneste tilfælde.

»Vi har fået tre anmeldelser i dag. To fra Viby og én fra Ejby. I den anden sag fra Viby kommer en 10-årig kørende på cykel, hvor en varevogn kører op på siden af ham og gasser op. Det gør ham utryg, og han cykler væk fra stedet. I det andet tilfælde er det en 11-årig i Ejby, der kommer kørende forbi en hvid varevogn, der gør ham utryg. Drengen gemmer sig, og han føler, at varebilen kører meget langsomt forbi, som om han leder efter noget,« fortæller vagtchefen til BT.

Allerede for to uger siden meddelte Midt- og Vestsjællands Politi, at de ledte efter en mand i en hvid varevogn, fordi han tilbød børn lift.

I Jyllinge nær Roskilde blev tre 13-årige drenge kontaktet af en mand i varevogn, der tilbød dem at køre med ham.

De takkede nej, og han kørte fra stedet.

På det tidspunkt var det dog langt fra første gang, at sådan en hændelse fandt sted i Jyllinge. Det oplyste pressetalsmand fra Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til BT

»Det har mindet meget om den her episode, hvor man enten har spurgt, om børnene vil køre med eller tilbudt Pokemon-kort til børnene. Fælles for alle historierne er, at manden typisk kører i en hvid eller grå varevogn,« fortalte Carsten Andersen den 4. januar.

Michael From fortæller, at han ikke kan sige, om manden fra Viby og Ejby er den samme person. Hos politiet er de dog meget glade for, at de unge rundt omkring er opmærksomme.

»Det er rigtig fint. Det gør, at vi kan forsøge at samstykke et billede. For der er ingen tvivl om, det er en, vi gerne vil have fat i. Vi vil godt vide, hvad han går og foretager sig, for de unge mennesker skal ikke føle sig utrygge. Og der er ingen tvivl om, at det har været en meget ubehagelig oplevelse for dem, så det er noget vi efterforsker stort,« fortæller han.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.