Den politibetjent, der blev ramt af skud i hovedet tisdag, er død. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Den 43-årige betjent afgik ved døden onsdag klokken 14.18 på Rigshospitalet. Det oplyser politiet.

»Det er med den største sorg at jeg må meddele dette. Mine tanker går til de pårørende og politimandens mange kollegaer, som det sidste døgn har udvist stor professionalisme i denne svære og mørke stund. Ære være vores kollegas minde,« udtaler politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Politibetjenten blev ramt af skud uden for politigården i Albertslund tirsdag morgen. Umiddelbart var meldingerne efterfølgende, at betjenten var udenfor livsfare, men politiet beskriver, i pressemeddelelsen, at situationen blev forværret i løbet af tirsdagen.

Betjenten havde sine pårørende omkring sig, da han afgik ved døden, oplyser politiet.

Tirsdag eftermiddag skrev Københavns Vestegns Politi en pressemeddelelse, hvor de fortalte om betjentens tilstand. Her stod:

'Den 43-årige politimand der i morges blev ramt af skud i hovedet, er nu i kritisk tilstand. Tidligere i dag blev det meldt ud, at politimanden var uden for livsfare, men i løbet af eftermiddagen er hans tilstand forværret og lægerne vurderer at politimanden er i kritisk tilstand.'

Ved et pressemøde tirsdag aften fortalte politiet nærmere om skudepisoden, der fandt sted tirsdag morgen ved politigården i Albertslund.

»08.15 var vores kollega på vej ud af politigården, han stod ved bilen og ordnede nogle ting. Her bliver han opmærksom på, at der er en person bag ved ham og han vender sig om, og så bliver han skudt med en kaliber .22 fra tre-fire meters afstand,« ssagde politiinspektør Svend Foldager.

Han fortalte yderligere, at politiet mandag aften fik en henvendelse fra en skytteklub, hvor en person havde taget et våben med sig hjem. Men det valgte politiet ikke at gøre yderligere ved. Den person, der tog våbnet med sig hjem, skal være den formodede gerningsmand.

Svend Foldager fortalte, at skytteklubben selv havde forsøgt - uden held - at tage kontakt til den formodede gerningsmand mandag aften, for at finde ud af, om han havde taget våbnet med hjem. Efterfølgende kontaktede repræsentanter fra skytteklubben politiet og fortalte om situationen.

Den formodede gerningsmand i sagen er en 26-årig mand. Han blev pågrebet ikke længe efter den fatale skudepisode. Han er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

I forbindelse med dødsfaldet holder Københavns Vestegns Politi en kort pressebriefing klokken 17.00 ved politigården i Albertslund, hvor den 43-årige betjent arbejdede i hundepatruljen.