Hun har kun siddet på ministertaburetten i lidt over en uge, men nu er ældreminister Thyra Frank havnet i strid modvind.

Det sker, efter TV 2 Nyhederne søndag aften bragte et indslag med den nyslåede minister, hvori hun forklarer, at forholdene for de ældre ikke er hendes ansvar - men kommunernes.

»Ved at der kommer fokus på de her ting, og man kan se, at det ikke er rimeligt, så tror jeg simpelthen på, at man i kommunerne vil gå ud og se på, hvordan de kan gøre det her bedre,« siger Thyra Frank blandt andet i indslaget, der blev sendt på TV 2 søndag aften.

Ældreministerens udtalelse kommer efter en uge, hvor forholdene i ældreplejen har været stærkt kritiseret, og det blandt andet er kommet frem, at plejehjemsbeboere flere steder må gå rundt med gennemblødte bleer, fordi der ikke er tid til, at de kan blive hjulpet af personalet. Historierne har også medført, at Thyra Frank i sidste uge blev kaldt i samråd om sagen - et samråd hun dog ikke mødte op til men i stedet sendte regeringen sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

I interviewet søndag aften tilkendegiver Thyra Frank, at vi som samfund har forpligtelse til at give alle, der har brug for hjælp, den rette hjælp. Ifølge den nye ældreminister er det altså bare ikke hende, der kan gøre noget ved forholdene - men kommunerne, der skal løse tingene på en bedre måde.

Og den udmelding har fået mange danskere til at lange hårdt ud efter Thyra Frank på TV 2's Facebookside, hvor flere mener, at den nye ældreminister simpelthen ikke er sin post værdig, hvis hun ikke vil tage ansvaret for situationen for de ældre i landet.

'Er rystet over at der bruges penge på en kransekage figur der skulle signalere at der vil gøres noget for vore ældre. føj siger jeg bare! Utroligt som man tillader sig at stikke folk blår i øjnene på den måde. Fjern nogle ministerposter og brug de penge hvor der er mest behov for det,' skriver Facebook-bruger Camilla Holm Khan.

Flere er enige i, at Thyra Frank slet ikke bør være minister, hvis hun ikke vil påtage sig det fulde ansvar.

'Hun har sku da tabt sutten - hvis det ikke er ministeren som har ansvaret - hva faen skal vi så med en minister.....Sæt kursen - og skulle der være nogle kommuner som ikke retter ind, så må du som ansvarlig leder stå ved dit ansvar - har du aldrig hørt om ledelse.......Din taburet vakler allerede..... Det er bar ik godt nok,' skriver Jesper Dalhus.

Flere brugere tilkendegiver også, at de tidligere har været meget glade for Thyra Frank som politiker, men det er slut, efter søndagens udtalelse.

'Jeg havde stor respekt for Thyra Frank - indtil jeg så hende her til aften. Håber, hun har fået skyllet sæben af fingrene. Det var godt nok for ringe,' skriver Marianne Richardt.

Også den tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) var søndag forarget over meldingen fra Thyra Frank.

'Jeg synes ellers jeg har oplevet meget i mine ni år i Folketinget. Men det her, det tager rekorden! Hvorfor skulle vi have en ældreminister, Lars Løkke? Når I nu ikke vil føre en politik der kan løfte ældreplejen?' skrev den tidligere minister for SF og nu socialdemokratiske politiker, Astrid Krag på Facebook søndag aften.

I kommentarfeltet tager Liberal Alliances formand og netop nyudnævnt udenrigsminister Anders Samuelsen dog Thyra Frank i forsvar og beskylder samtidig Astrid Krag for manipulation.

'Hun er seks dage henne i jobbet og hun kommer til at gøre mere for de ældre end du nogensinde kommer til. In fact så HAR hun allerede gjort det. Hun har været steder og løftet mennesker og givet dem livskvalitet i en grad både du og jeg burde vise bare et minimum af respekt for. I stedet for plat manipulation,' skriver Samuelsen blandt andet.