Hvis du i din selvbetalte arbejdspause bliver forstyrret og kaldt på arbejde, så skal du have løn. Derfor fik en tidligere ansat i Fakta 14.000 kroner i efterbetaling.

Det blev aftalt i et forlig mellem kvindens fagforening, HK Handel, og Fakta, skriver HK i en pressemeddelelse.

Kvinden var 'nøglebærer' i Fakta og var derfor ofte på vagt som den eneste person over 18 år. Hun måtte af den grund ikke forlade butikken i sine pauser, og hun blev ofte kaldt tilbage fra pause for at hjælpe sine kollegaer. Fakta trak hende alligevel i løn for pauser, hun sjældent fik holdt. Og det må man ikke.

Kvinden opdagede senere på HKs hjemmeside, at hun skulle have løn for pauserne, når hun stod til rådighed, og hun tog derfor kontakt til fagforeningen. HK tog sagen op, og Fakta var enig i vurderingen. Sagen blev derfor afgjort ved et møde og nåede aldrig i retten.

»Hvis man står permanent til rådighed i pausen, skal man ikke selv betale for den. Hvis arbejdsgiveren forholder sig retten til at forstyrre dig i din pause, så må de efter vores opfattelse også betale for det. For så kan man reelt ikke være sikker på, at man har sin halve times frokostpause,« siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel, til finans.dk.

Han opfordrer medarbejdere til at holde styr på deres faktiske arbejdstid, så de kan dokumentere det overfor arbejdsgiveren.

»Registrer, hvordan du arbejder, og om du ikke får holdt dine pauser. Hvis du bliver forstyrret eller tilkaldt i pauserne, så gør chefen opmærksom på det. Hvis I ikke kan blive enige, så kast dig på cyklen og kom ned til din lokale HK-afdeling,« siger Kim Jensen til HKs hjemmeside.

For man skal selvfølgelig have løn for den tid, man er på arbejde og ikke kun den tid, der står i vagtplanen.