'Dorte er fremtiden' hed en overskrift i BT efter Eremitageløbet i 1998.

Historien handlede om en 24-årig agronomstuderende på Landbohøjskolen, Dorte Vibjergs sejr i 43.59. En tid i europæisk topklasse og hele 52 sekunder bedre end den firdobbelte E-løbsvinder Anja Jørgensens rekord fra 1996.

Nu er årets gennembrudsnavn i dansk kvindeatletik i 1998 selv forhenværende rekordholder i Dyrehaven.

I søndags løb den ny stjerne, 19-årige Anna Emilie Møller, i fantomtiden 43.45 og skar 14 sekunder af Dorte Vibjergs 18 år gamle rekord.

Dorte Vibjerg er i dag direktør i Sparta, Danmarks stærkeste og mest aktive klub med ikke færre end 15 løbsarrangementer om året på programmet. Og hun er imponeret over supertalentet fra Blovstrød Løverne.

»Jeg glæder mig til at følge Anna de kommende år. Ingen ved, hvor god hun bliver,« siger hun.

»Jeg er ikke overrasket over, at min rekord blev slået, men at det var Anna, der gjorde det, kom bag på mig. Jeg troede, det ville blive Sylvia Kiberenge.«

Den kenyanskfødte Køge-pige vandt i 2015, men blev slået af det nye stjerneskud med over et minut.

Dorte Vibjerg kom fra håndbold og havde kun løbet seriøst i to år, da hun satte rekord i Dyrehaven. Få uger forinden var hun blevet nr. 12 i sin EM-debut på 5.000 i Budapest.

»Annas start minder lidt om min. Hun kom fra basketball og havde også kun løbet i kort tid, da hun vandt Eremitageløbet,« siger Dorte Vibjerg.

»Jeg glemmer aldrig mit rekordløb. Det var en af de dage, hvor alt lykkedes. Jeg gav den fuld gas fra starten og holdt hele vejen hjem. Det er en rekord, jeg altid har været meget stolt af, når jeg tænker på, at alle de bedste danske løbere har været med i det prestigefulde løb.«

Samme år Dorte Vibjerg satte rekord, vandt Europamesteren i cross, Carsten Jørgensen, sin femte sejr i skoven. Med tiden 38.45 var han blot fem sekunder fra Henrik Jørgensens rekord fra 1987.

Til BT sagde Carsten Jørgensen: ”Det stormede for meget til at spekulere i rekorder. Benene var gode nok, men jeg syrede for meget i modvinden på den lange, åbne strækning op til slottet efter ni kilometer.”

Dyrehaven har altid været Carsten Jørgensens terræn. Jo hårdere, des bedre.

For 18 år siden hed skovens konge og dronning Carsten Jørgensen og Dorte Vibjerg. I dag er navnene Abdi Hakin Ulad og Anna Emilie Møller.