Et område i den østtyske by Chemnitz blev lørdag eftermiddag evakueret, mens stærkt bevæbnede politistyrker undersøger en mistænkelig trussel.

Tysk politi har lørdag eftermiddag jagtet en syrisk 22-årig mand, som man frygter ville lave et attentat mod en lufthavn i byen Chemnitz i et kvarter ved navn Fritz-Heckert.

Nu skriver politiet på Twitter, at man har pågrebet to personer i forbindelse med den gennemgribende eftersøgning i byen.

Ifølge flere tyske medier har politiet forsøgt på at forhindre et terrorangreb. Det skriver blandt andet N24 Welt.

Den tyske avis Bild skriver, at det lokale politi kommunikerer med befolkningen på Twitter, hvor de løbende offentliggør nyt i sagen.

Ifølge oplysningerne på Twitter er stærkt bevæbnede politistyrker med automatvåben, rustning og maskering massivt til stede, og politiet har fundet sprængstof i området og har gennemført en sprængning. Politiet meldte lørdag eftermiddag ud, at de ledte efter en 22-årig syrisk mand ved navn Jaber A, og en talsmand for politiet siger ifølge Bild. Han er kommet til Tyskland som flygtning fra Syrien for under et år siden.

»Vi antager, at personen er farlig,« siger Tom Bernhardt.

Foto: Politiet
Foto: Politiet
Vis mere

Og nu er der altså pågrebet to mulige gerningsmænd. Bekymrede borgere har løbende lagt billeder på Twitter af politistyrker, som opholder sig flere steder i byen. Det er efterretninger, der har ført til dagens aktion, hvor borgere er vågnet op til lyden af maskingeværsalver.

»Det var i går aftes, at et efterretningsnotat afslørede, at der kunne være en alvorlig trussel,« siger polititalsmanden.

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Vis mere

Styrkerne har blandt andet gennemsøgt en boligblok og har evakueret beboerne fra deres hjem og fået dem i sikkerhed.

En talsmand for politiet skal have sagt, at indsatsen er en reaktion på en 'alvorlig trussel.'