En voldsom ulykke ramte Løgstørvej lige uden for Stenild ved Hobro torsdag eftermiddag, hvor en lastbil kørte direkte op i en bus med 38 skolebørn. 18 af børnene, som var på vej hjem fra sprogundervisning på en skole i Simested, blev efterfølgende bragt på hospitalet. Og det er derfor var det en chokeret ejer af bussen, som BT snakkede med torsdag aften.

Billederne fra Løgstørvej var meget voldsomme, da de begyndte at løbe ind, ikke længe efter den voldsomme ulykke fandt sted omkring klokken 14.20 torsdag eftermiddag.

Politi og ambulancer kom ikke længe efter til stedet, hvor bussen, som tilhører Terndrup Taxa & Turistbusser, holdt med en ødelagt bagende, efter en lastbil var braget ind i bussen bagfra.

Efter ulykken blev 18 af de 38 børn, som alle er asylbørn, bragt til forskellige sygehuse - en med helikopter til Aarhus - for at blive undersøgt for deres skader. Tre af dem skulle være kommet alvorligt til skade, men ikke livsfarligt.

Ejeren af busselskabet og bussen Kenny Thygesen er rystet over ulykken, men glæder sig over, at ingen kom dødeligt til skade. Det fortæller han til BT.

»Det rører mig da selvfølgelig, den her ulykke,« siger Kenny Thygesen kortfattet.

Artiklen fortsætter under billedet.

ccc
ccc
Vis mere

Tænkte 'åh nej'

»Jeg fik opkaldet, kort efter ulykken havde fundet sted. Jeg fik at vide, at bussen var blevet påkørt. Der tænkte jeg 'åh nej',« forklarer Kenny Thygesen, der handlede hurtigt.

Han besluttede sig nemlig for at tage ud på stedet for ulykken.

»Jeg tog derud og snakkede med nogle af de personer, som var derude. Men jeg ved ikke, præcis hvor mange, der er kommet til skade og hvor slemt. Men i bund og grund handler det om, at ingen kom noget dødeligt til,« siger han.

Efter ulykken blev Løgstørvej lukket i flere timer, mens rednings- og senere oprydningsarbejdet gik i gang. Men selvom den ødelagte bus og lastbil nu er væk fra vejen, så betyder det ikke, at det hermed er overstået for Kenny Thygesen.

»I morgen skal jeg have fat i chaufføren og høre, om han er okay. Og der er også flere andre ting, jeg skal have styr på,« forklarer Kenny Thygesen.

Torsdag aften er der endnu ingen status på situationen for de 18 tilskadekomne børn.

Der er ankommet en lægehelikopter til stedet.
Der er ankommet en lægehelikopter til stedet. Foto: Rasmus Skaftved
Vis mere