Det nye kontanthjælpsloft trådte i kraft 1. oktober, og tirsdag demonstrerede flere tusinde danskere foran Christiansborg imod de forringelser, som flere vil opleve. Med til demonstrationen var dog én, der havde en anden agenda.

I en video på Radio24syvs Facebook-side ses Haydar Mohammed, der er driftschef i virksomheden TM Service, tilbyde jobs til flere af de personer, der demonstrerer mod forringelserne af de offentlige ydelser.

TM Service samarbejder med Dantaxi om at levere taxachauffører til hovedstadsområdet, og lige nu har virksomheden hele tiden fire eller fem taxaer, der holder stille. Faktisk kunne Haydar Mohammed ansætte 20 taxachauffører på stedet.

Men missionen gik ikke efter Haydar Mohammeds plan. For selvom flere af de personer han interviewede står uden job, og dermed ser frem til en forringelse af kontanthjælpsydelsen, er der ikke nogen, der hoppede på tilbuddet om at komme i beskæftigelse.

Flere af de adspurgte svarede blandt andet, at de hverken havde almindeligt eller taxa-kørekort, og derfor ikke kunne tage imod tilbuddet. Haydar Mohammed lovede dog på stedet, at de nok skulle finde en løsning på begge dele, men lige lidt hjalp det.

Modsvarene lød, at de adspurgte hverken ønskede at køre taxa eller arbejde under det, der blev beskrevet som ’hårde arbejdstider’. Det lykkedes ikke Haydar at få besat bare én af de 20 ledige stillinger.

Torsdag forklarede Haydar Mohammed i et interview med Radio24syv, at han ikke havde ansat nogen endnu, og kun havde hørt fra to - hvoraf den ene henvendelse var fra et jobcenter. Han agter dog at sætte folk i beskæftigelse, hvis der er nogen, der mangler et job. Han forklarer, at der intet politisk var over hans jobtilbud.

»Jeg tog derind for at se, om jeg kunne hjælpe nogen af dem, der står uden arbejde. Det ville jo være en lige gevinst for både dem og mig,« forklarer Haydar blandt andet i interviewet, hvor han også fortæller, at han lige nu har 36 ledige vagter i døgnet.

Han er dog selv uforstående overfor, at der ikke var nogen, der ønskede at tage imod jobbet. Man er nemlig selv med til at vælge arbejdstider og ferie.

»Man må jo selv vælge, men jeg havde nok selv takket ja til tilbuddet, hvis jeg var ledig. Man kan jo bruge det som et springbræt,« slutter Haydar, der selv startede som taxachauffør.