23-årige Sara Huus Lind blev brutalt dræbt af sin kæreste. Familie og venner tog mandag den sidste tunge afsked.

Flammerne fra de levende lys i de mandshøje stager på hver side af Sara Huus Lind Jensens enkle hvide trækiste brændte lige så stille og tyst, som hendes mange venner, bekendte og nærmeste familie sad på stolene længere nede i kirkegårdskapellet ved Svendborg Sygehus.

En direkte kontrast til, hvordan den spinkelt byggede Sara Huus Lind på mest brutale og voldsomme vis blev frarøvet livet natten til lørdag forrige weekend i en alder af kun 23 år.

Den unge kvinde med det lyse sind blev offer for sin jævnaldrende kæreste Marc Meyer Lindeskovs vanvittige vrede, da han gik fuldstændig amok i en rus af vold mod hende i hendes 1. sals lejlighed på Søgårdsvej i hjertet af Svendborg. Angiveligt på grund af jalousi.

Flere har været forbi gerningsstedet i Svendborg for at lægge blomster til ære for den dræbte 23-årige Sara Huus Lind.
Flere har været forbi gerningsstedet i Svendborg for at lægge blomster til ære for den dræbte 23-årige Sara Huus Lind. Foto: Andreas Bastiansen
Vis mere

Mandag måtte hendes mor Laila, far Alex og storebror Benjamin tage den tunge afsked med deres elskede datter og lillesøster i et smukt blomsterpyntet kapel, som langt fra havde siddepladser til alle.

Et meget stort fremmøde af fortrinsvis unge mennesker på hendes egen alder, og som sad eller stod tavse side om side, skulder ved skulder, med armene om hinanden og mange knugende et lommetørklæde i hænderne.

Jane Fromberg, til daglig sognepræst ved Oure Kirke, talte ved kisten meget personligt til Saras mor, far og storebror:

»Vi skulle slet ikke være her i dag. I skulle ikke være her. Vi skulle alle sammen have været alle mulige andre steder end lige netop her. Det hele er som en dårlig film - et mareridt - men en drøm som man vågner af. Sådan er det desværre ikke. Sara er død. Tilbage står vi alle med et ’hvorfor?’, og det er som om, man vil tvinge det meningsløse til at give mening. Saras død er meningsløs. Men hendes liv var derimod fyldt med mening. Alle jer der er kommet her i dag, vidner jo netop om, at hendes liv har givet mening, masser af indhold og glæde i jeres liv. Og uanset at Sara er død alt, alt for tidligt, så var det et helt liv. Jeg ved, at Sara var et elsket barn. En glad pige med et lyst sind, som spredte glæde og lyste op, hvor hun kom,« lød det blandt andet fra Jane Fromberg.

Et skænderi mellem et kærestepar fredag aften i Svendborg udviklede sig til så voldsomt et slagsmål mellem en 23-årige kvinde og en 23-årig mand, at kvinden senere er blevet erklæret død på grund af skaderne.
Et skænderi mellem et kærestepar fredag aften i Svendborg udviklede sig til så voldsomt et slagsmål mellem en 23-årige kvinde og en 23-årig mand, at kvinden senere er blevet erklæret død på grund af skaderne. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Mindst lige så stærke og vedkommende ord kom fra Sara Huus Linds storebror Benjamin, som mod slutningen af bisættelsen rejste sig op og stillede sig op ved siden af sin søsters kiste:

»Mange tak til jer alle sammen fordi I er kommet. Det ville Sara have sat stor pris på. Hun kan se det deroppe fra,« sagde han. Og fortsatte:

»Sara, elskede søs - du var der altid for mig, hvis der var det mindste. Så stod du der med samme og sagde: ’Den klarer jeg!’. Jeg har stadig ikke rigtig forstået, hvad der er sket. Men jeg ved, at du våger over os, og at du siger: ’I skal ikke græde’. Jeg lover, at jeg nok skal passe på mor og far og holde dem oppe i den her svære tid. Vi står sammen som familie,« sagde han, inden han satte sig stille ned ved sin mors side og fik en trøstende arm omkring sig, mens tårerne fik frit løb.

Ved den smukke bisættelse lå sorgen i sagens natur tungt over de mange fremmødte. Som dog alligevel - helt i Sara Huus Linds ånd - fik noget mere lyst og let at forlade kapellet på, da der fra en medbragt ghettoblaster blev spillet Kim Larsens underfundige ’Halleluja’, hvor nationalskjalden, som Sara selv holdt så meget af, synger om, at døden er en illusion, og at den blomst, der visnede i går, nok skal komme igen til næste år.

Sådan så parret ud, inden alt gik galt.
Sådan så parret ud, inden alt gik galt. Foto: Facebook
Vis mere