To danske F-16-fly var med i et angreb 17. september i Syrien, hvor det formodes, at koalitionen ramte syrisk militær ved en fejl. Det oplyser Forsvaret.

Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando på Forsvarets hjemmeside.

»Den internationale koalition mod ISIL gennemførte den 17. september 2016 en række angreb på en formodet ISIL-stilling i området omkring Dayr Az Zawr i Syrien.«

»To danske F-16-fly deltog sammen med andre nationers fly i disse angreb. Angrebet blev stoppet øjeblikkeligt, da der fra russisk side kom meldinger om, at en syrisk militær position var blevet ramt,« skrives der.

Samtidig skriver Værnsfælles Forsvarskommando, at "det er naturligvis beklageligt, hvis koalitionen ved en fejl har ramt andet end ISIL-styrker".

Koalitionen indleder nu en undersøgelse af angrebet. Forsvaret vil samarbejde fuldt ud med koalitionen om undersøgelsen.

Værnsfælles Forsvarskommando har ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Det er dybt beklageligt, at danske fly ved en fejl har været med til at bombe syrisk militær lørdag omkring Dayr Az Zawr.

Det siger forsvarsminister Peter Christensen (V) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

»Koalitionen vil derfor nu også undersøge forløbet nærmere. Jeg har fuld tillid til, at forsvaret vil gøre deres for at bidrage til koalitionens undersøgelser,« tilføjer ministeren, der fastslår:

»Fra dansk side forsætter vi den vigtige indsats med at bekæmpe ISIL.«