Her er det vigtigt, at du skelner mellem at være alene og at være ensom, fordi når man er alene er det ofte et bevidst valg, men når man er ensom, er det ofte noget, man ikke selv har valgt. Der er kæmpe forskel!

Når jeg kigger på den verden vi lever i i dag, er det at være alene – med sig selv uden input fra andre eller andet - en mistet kundskab. En verden hvor ’VI’ følelsen hersker og hvor man naturligvis kan føle sig ensom, men ikke rigtig alene, fordi ”kontakten” med omverdenen altid er lige ved hånden. Vi har allesammen behov for at være en del af noget – en del af et fællesskab – det har jeg også. Og jeg sætter stor pris på fællesskabet, som kan antage forskellige skikkelser i form af eksempelvis nære menneskelige relationer og sociale medier.

Jeg vil ikke være foruden de ekstra dimensioner, som fællesskabet bidrager med i mit liv, men tro mig! Jeg ville ikke fungere som menneske, hvis jeg ikke havde min alenetid i løbet af ugen. En afgrænset tid, hvor jeg lukker hele butikken ned og bare er mig. For ligeså vel som jeg synes det er utroligt givende at være sammen med andre mennesker, synes jeg også, at det dræner energi, at være ”på” hele tiden og leve op til alle de forventninger, som omverden stiller os. Og ja nogle af de forventninger er til dels skabt af os selv, men de ”glemmes” for en tid, når jeg er alene.

Den ultimative alenetid bliver for mit vedkommende skabt når jeg befinder mig højt oppe i bjergene, fordi naturen og alenetiden er uadskillelige i min verden. Nu bor jeg jo i et land uden de helt store bjerge, men på så mange andre områder er Danmark ”the place to be” for mig, så jeg ”nøjes” gerne med bakkerne på Amager Fælled, Møns Klint og andre naturskønne steder i Danmark - her skabes min alenetid primært.

Audrey Hepburn har engang sagt: ”I don´t want to be alone, I want to be left alone”. Sådan har jeg det også. Jeg ønsker ikke at være ensom, men jeg vil gerne være alene en gang i mellem.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her