Har du det seneste stykke tid set videoer af folk, der får hældt koldt vand ud over sig, og undret dig over årsagen? Så skal du se denne video, som får dig til at se dem med helt nye øjne.

Selvom videoen begynder med selve udfordringen, hvor den 26-årige amerikaner Anthony Carbajal får hældt iskoldt vand ned over sig - og flere gange endda - er det det, der følger lige efter, der er det virkelige budskab.

For Anthony Carbajal kender om nogen til den uhelbredelige nervecelle-sygdom ALS, som man støtter ved at få det kolde vand hældt ned over sig. Hans bedstemor havde ALS. Hans mor har det. Og for fem måneder siden blev han selv diagnosticeret med sygdommen.

- Så hvorfor tog jeg udfordringen? Jeg har været så bange for ALS hele mit liv, fordi det ligger til min familie at få det, siger Anthony Carbajal i videoen, før han stemme knækker over.

Se videoen: Her bliver George W. Bush en del af isvand-trenden

Hans øjne bliver røde, tårerne begynder at falde. Han vender sig væk fra kameraet, trækker vejret dybt, tørrer tårerne bort i sit ærme og stiller sig hen foran kameraet igen.

- Min bedstemor, der var som en anden mor for mig, havde det. Min mor blev diagnosticeret med det, da jeg gik i gymnasiet. Og for fem måneder siden blev jeg diagnosticeret med det som 26-årig. ALS er så fucking skræmmende, I har ingen idé om det, når han at sige, før tårerne afbryder ham igen.

Ikke mange kendte til sygdommen for få uger siden. Så for at skabe opmærksomhed omkring den og indsamle penge til forskning, opstod fænomenet 'ALS Ice Bucket Challange'. Det har spredt sig med lynild på sociale medier de seneste par uger, hvor kendte som ukendte har taget udfordringen op.

Se klippet: Her får Aftenshowets værter' hældt iskoldt vand i hovedet

I al sin enkelthed går det ud på, at man får en spand med isvand hældt ud over sig, mens man filmer det. Når man har klaret det, kan man nominere tre andre, der har et døgn til at tage imod udfordringen - hvis de ikke gør det, skal de donere penge til forskning i nervecelle-sygdommen ALS, der angriber de nerveceller i rygmarven og hjernen, som styrer musklernes bevægelser.

- Jeg hader at tale om sygdommen. Jeg hader det virkelig. Og det sikkert derfor, at ingen taler om den, for det er så hårdt at se folk, der har sygdommen og kun har to-tre år tilbage at leve i. Ingen vil ikke tale om det, de vil ikke have deres dag ødelagt, fortæller Anthony Carbajal videre i videoen, mens man ser ham tage sig af sin mor, som ikke længere selv er i stand til at bevæge sig.

Samme skæbne venter ham selv. Det ved han. Derfor er han glad for at se, at kampagnen for at skabe mere opmærksomhed omkring sygdommen virker.

- Lige nu er følelsen i mine hænder ved at forsvinde. De er ved at blive svage. Det er svært at dreje nøglen for at tænde for motoren i min bil, svært at knappe min skjorte. På et tidspunkt vil jeg slet ikke kunne bruge mine hænder eller arme. Til sidst vil jeg ikke kunne gå, tale eller trække vejret selv. Det er den virkelig sandhed omkring, hvad ALS er. Det er altødelæggende, siger Anthony Cabajal og takker alle dem, der har taget udfordringen og doneret penge.

- I har ingen anelse om, hvordan hver eneste udfordring får mig til at føle. Det løfter mit humør. Det løfter hver eneste ALS-patients humør. I gør virkelig en forskel, og vi er så taknemmelige.

Omkring 80 millioner kroner er indtil videre blevet indsamlet til oplysning og bekæmpelse af sygdommen, som 30.000 amerikanere er ramt af. I Danmark lider 400 mennesker af sygdommen, som hvert år rammer 130 nye.