Fem tvangsauktioner i hjertet af velhavernes ferieparadis

Ejendomme i det mondæne Skagen er kendt for at blive solgt for millioner af kroner, men nu er der måske mulighed for at gøre en god handel.

Ifølge tvangsauktions-hjemmesiden itvang.dk er der begæret tvangsauktion over fem ejendomme i et af Jyllands dyreste sommerhusområder, og det er både villaer og sommerhuse, der er sat til at ryge under hammeren.

Det skriver Boliga.dk.

I løbet af de seneste år fem år er der blot blevet tinglyst fire tvangsauktioner over sommerhuse i Skagen, mens der til sammenligning er blevet solgt 87 ferieboliger i almindelig fri handel.

- Det er usædvanligt, at vi på samme tidspunkt ser så mange tvangsauktioner i Skagen og gl. Skagen, siger direktør for itvang.dk, Frederik Rovsing.

- Området har i mange været særdeles populært blandt liebhavere fra Nordsjælland, og Gl. Skagen har været kendt som et af de sommerhusområder, der har de højeste kvadratmeterpriser. Derfor kan der være en god mulighed for potentielle købere for at få et sommerhus til en god pris, siger han.

Spar 38 procent

I 2013 er der indtil videre blevet tinglyst 81 handler med sommerhuse på tvangsauktion med priser, der spænder fra 28.000 kr. for et fritidshus syd for Nakskov til 9.166.000 kr. for et sommerhus på Røvehulevej i Skagen.

En tidligere undersøgelse fra itvang.dk har vist, at kvadratmeterprisen på et bortauktioneret sommerhus i gennemsnit er 38 procent lavere, end hvis man købte det i almindelig fri handel.

Se tvangsauktionerne over Skagen-boligerne her

Læs også: