De senere år er kvadratmeterpriserne på villaer og rækkehuse på henholdsvis landet og i byen stukket af i hver sin retning.

Villaerne på Danmarks dyreste vej, Lemchesvej i Hellerup, er således 48.816 kr. dyrere pr. kvadratmeter end villaerne på den billigste vej, Nyhåbsvej i Snedsted, nær Thisted.

Det, viser en gennemsnits-beregning, Boliga har lavet af de offentlige ejendomsvurderinger på villaer/rækkehuse.*

Læs også: Overraskende? Dette postnummer er Københavns dyreste

»Vi samler os i de større byer, og det gør virksomhederne også. Man kan derfor få et større udbytte af sine kvalifikationer i byerne, og det giver højere lønninger. Og derfor også højere priser i byerne og lavere udenfor,« siger Morten Skak, der forsker i boligøkonomi på Syddansk Universitet.

På Danmarks dyreste vej, Lemchesvej, svarer kvadratmeterprisen til, at en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter når en samlet pris på 7.222.600 kr.

Mens man for et tilsvarende hus i Snedsted kan nøjes med at give et beløb, der bare ligger en anelse over udbetalingen til Hellerup-villaen nemlig 388.360 kr.

Læs også: Top 10: Danmarks dyreste villaer

Landets 20 dyreste veje ligger alle i Nordsjælland mellem Frederiksberg og Rungsted Kyst. På nær en enkelt.

Den 14. dyreste vej i Danmark er nemlig Ved Stranden i Egå udenfor Aarhus, der dermed også er landets dyreste vej udenfor Hovedstaden.

»Med virksomhederne kommer der også en del i ledende stillinger, som tjener mange penge, og der vil man så kunne opleve en yderligere sortering, fordi de så igen flytter sammen på særlige veje, der så vil skille sig endnu mere ud i lokalområderne.«

Her er landets dyreste og billigste veje

Top 20 dyreste

Top 20 billigste

*Boliga har kun medtaget veje med minimum 20 huse, og beregningerne af Danmarks dyreste og billigste veje er baseret på de nyeste offentlige ejendomsvurderinger fra 2011. Kvadratmeterpriserne i denne artikel skal derfor ses i lyset af, at vurderingerne ikke er opdateret siden.  Som følge af Skats fejlbehæftede vurderinger har ejendomsvurderingerne været suspenderet siden 2011 og vil fortsat være det frem til tidligst 2018, oplyser Skat.