Bolig

Boliglån til drømme-kurs

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

ARKIVFOTO af hus til salg- - Se RB 17/9 2012 10.07. Det ser en lille smule bedre ud for boligmarkedet. I Realkreditrådet advarer man dog mod for stor begejstring. Flere boliger skiftede ejere i andet kvartal i forhold til kvartalet før. Og det giver en lille optimisme på boligmarkedet. (Foto: JENS NØRGAARD LARSEN/Scanpix 2012) Foto: JENS NØRGAARD LARSEN

De seneste dages kursfest på realkreditmarkedet har gjort det billigere end nogensinde at vælge boliglån med fast rente. Kursstigningerne fik i går Nordea Kredit til at melde sig på banen med en nyt 30-årigt 3 pct.-lån uden afdrag.

Dermed kan man nu finde 3 pct.-lån på hylderne hos både Realkredit Danmark, BRFkredit og Nordea Kredit.

- Vi åbnede allerede for 3 pct.-obligationen uden afdrag i juni, fordi renterne begyndte at stige. De steg dog kun kortvarigt, hvorefter de faldt igen.

Derfor tog vi ikke obligationen i brug, men har haft den klar på lageret.

Med de stigende kurser er der ikke noget, der tyder på, at den afdragsfrie 30-årige 3,5 pct. obligation, der handles omkring kurs 100,7, åbner igen. Derfor har vi taget det nye lån frem på hylderne, forklarer boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

Kursen for det nye afdragsfrie lån er oppe i 97,35, mens kursen for et 3 pct.-lån med afdrag nu ligger på næsten 99.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann er det fastforrentede afdragsfrie lån især attraktivt for nye boligkøbere, eksisterende boligejere med 5 pct.- lån samt dem, der har valgt rentetilpasningslån, men sover dårligt om natten af frygt for rentestigninger.

Sov godt eller spis godt

- Renten på det 30-årige lån er nu så langt nede, at den næsten matcher den gennemsnitlige F1-rente. Derfor kan det være værd at overveje en konvertering, hvis man hellere vil sove godt end at spise godt, siger hun. Ser man på den månedlige ydelse, er der nemlig stadig væsentlig forskel på det nye afdragsfrie 3 pct.-lån, der koster 2.320 kr. efter skat for en mio. kr., mens prisen for et afdragsfrit F1-, F3- og F5-lån kun er henholdsvis 771 kr., 862 kr. og 1.145 kr.

- Umiddelbart ser det fastforrentede 3 pct.-lån dyrt ud, og det er derfor nemt at lade sig forblænde af den lave ydelse, som et rentetilpasningslån kan tilbyde. Her glemmer man dog de fordele, det fastforrentede lån har, siger Nordeas boligøkonom.

 

Fordele ved 3 pct.-lån

Renten er fast alle 30 år ud i fremtiden.

Lånet har en høj kursfølsomhed på ca. 10, dvs. at kursen vil falde med 10 kurspoint, hver gang renten stiger med 1 procentpoint.

Derved kan man skære ca. 100.000 kr. af sin restgæld, for hver gang renten stiger med 1 procentpoint.

Hvis man konverterer fra 5 pct. til 3 pct., vil det - uanset om renten falder eller stiger - altid være en fordel for boligejeren, hvis han forventer at beholde lånet i mere en fire og et halvt år.


Kilde: Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit.

Det læser andre