Den rekordlave rente falder endnu mere. Se, hvad det betyder for dig i BT PLUS' låneguide

Mens erhvervslivet sukker, kan boligejerne stadig smile. I hvert fald når det gælder murstens-økonomien.

Den europæiske finanskrise, presset på kronen og torsdagens historiske sænkning af den toneangivende danske rente betyder nemlig, at boligejerne også i fremtiden kan se frem til billigere boliglån. Lån, der ellers allerede i forvejen var rekordbillige. Det viser Realkredit     Danmarks renteprognose for de kommende 12 måneder.

Derfor kan der være penge at hente, afhængig af din boligsituation og hvilken type låntager, du er - læs BT PLUS' låne-guide 'Giv dit lån et sikkerhedstjek'

Med BT PLUS får du:

- Boliglån: Prisen vil rasle ned, inkl. 'Derfor går renten amok'

- Guide: Giv dit lån et sikkerhedstjek

BT PLUS anbefaler også:


Mens erhvervslivet sukker, kan boligejerne stadig smile. I hvert fald når det gælder murstens-økonomien. Den europæiske finanskrise, presset på kronen og torsdagens historiske sænkning af den toneangivende danske rente betyder nemlig, at boligejerne også i fremtiden kan se frem til billigere boliglån. Lån, der ellers allerede i forvejen var rekordbillige.

Det viser Realkredit Danmarks renteprognose for de kommende 12 måneder.

- Vores forventning med torsdagens rentenedsættelse indregnet er fortsat i omegnen af de rekordlave renteniveauer, vi har i øjeblikket. Helt præcist venter vi en F1-rente på 0,7 procent om 12 måneder, en F3-rente på 0,9 procent og en F5-rente på 1,5 procent. Forudsigelserne skal ses i lyset af, at vi forventer, det vil gå langsomt i den rigtige retning med den europæiske økonomi, erklærer Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Cheføkonomen fastslår samtidig, at de rekordlave renter også kommer til at være til gavn for boligejere med fastforrentede lån, hvor vi allerede i de seneste måneder har set introduktioner af 30-årige 3 og 3,5 procent lån. Her vil kursen på obligationsserierne bagved således fortsætte med at stige og dermed gøre det endnu mere attraktivt at springe over i et fastforrentet lån, der trods alt sikrer ’huslejen’ år frem på et historisk lavt niveau.

Ingen tegn på rentestigning

- Men først og fremmest betyder udviklingen, at der ikke er tegn på rentestigning i den nærmeste fremtid, og det må alt andet lige give tryghed til de mange flekslånere, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Den, for boligejerne, så gunstige situation opstår, fordi Nationalbanken ønsker at fastholde en fast kronepolitik i forhold til euroen:

- Vi forsøger at fastholde den danske krone i et nogenlunde stabilt leje i forhold til euroen, og det er derfor, vi sætter renten ned. Det er til gavn for dansk økonomi, fastslår Nils Bernstein, direktør i Nationalbanken.

Hans, bankens og regeringens valutapolitik nyder da også opbakning hos de danske økonomer:

- Alternativt, at Nationalbanken måtte sætte de danske renter op for at forsvare kronekursen, ville være en katastrofe for dansk økonomi.

Det ville være den sikre vej til en dybere recession i dansk økonomi i stil med, hvad flere sydeuropæiske lande oplever, udtaler Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank.

Stabilt marked på vej

Udviklingen betyder, at det danske boligmarked så småt begynder at stabilisere sig. Det forventer Danske Bank i hvert fald:

- Boligmarkedet får i øjeblikket medvind fra rekordlave boligrenter, og den indgåede skatteaftale betyder, at flere danskere vil få et større rådighedsbeløb næste år, siger økonom Jens Næsvig Pedersen til Ritzau.