Stor bokselandskamp på vej: Rudy Markussen gør comeback mod svensker

Der venter måske danske boksefans et brag af en bokselandskamp mellem Danmark og Sverige i det nye år.

For går alt efter planen, gør danske Rudy Markussen comeback efter sin et år lange skadepause og møder 22-årige Erik Skoglund i en kamp om svenskerens mindre europæiske mesterskabstitel EBU-EU light i letsværvægt.

Står det til de to bokseres tyske promotor, Nisse Sauerland, bokses kampen allerede 18. januar ved Nordic Fight Night-stævnet i Frederikshavn. Men ifølge 36-årige Rudy Markussen regner han først med at være kampklar til marts. Den danske letsværvægter har nemlig siddet uden for ringen med en karrieretruende diskusprolaps i snart et år.

- Jeg har fået tilbudt at bokse en kamp mod Erik Skoglund 18. januar. Men jeg er ikke blevet scannet for min diskusprolaps i nakken endnu. Så før jeg bliver det og får bygget min nakke stille og roligt op og får noget hård sparring, når jeg ikke at blive klar til 18. januar, siger Rudy Markussen og tilføjer:

- Men jeg har i stedet tilbudt Nisse Sauerland, at vi kan lave kampen senere i det nye år omkring marts-april måned. Det har Nisse sagt, at han glæder sig til, fortæller Rudy Markussen.

Udefra set kan det godt undre, at Nisse Sauerland ønsker en kamp mellem to af sine egne boksere. For taber fremadstormende Skoglund, vil det være en dum plet på svenskerens uplettede rekordliste, mens et nederlag til Rudy Markussen formentlig vil betyde slutningen på danskerens lange bokseliv.

Rudy Markussen tror selv, at hans tyske promotor regner med, at han taber kampen.

- Jeg kunne godt forestille mig, at Sauerland ser sådan på det, at det vil være en exit-kamp for mig. Men der tager de fejl. Jeg har ikke noget problem med at møde Skoglund. Og hvorfor ikke møde Skoglund i den første kamp efter min skade? Så kan folk jo heller ikke sige, at jeg springer over, hvor gærdet er lavest, siger han.

Rudy Markussen slår fast, at han ikke ankommer til kampen som et såkaldt ’ringvrag’. Han har under sin skadepause holdt formen ved lige som blandt andet boksetræner og sammen med sin egen træner Kenneth Svensson.

- Jeg er stort set symptomfri. Jeg har ingen smerter, det snurrer ikke i fingrene, og der er ingen strålinger ud i armene mere. Så jeg tror ikke, der er problemer, men scanningen skal lige slå det helt fast, siger han om udsigten til, at de sidste detaljer falder på plads, så kampen kan blive en realitet.