KØB PLUS!

Nu forhandler Sauerland med Froch

Mikkel Kesslers promotor afslører nu, at danskerens næstemodstander med stor sandsynlighed bliver engelske Carl Froch.

Hvem bliver Mikkel Kesslers kommende modstander i 2013 - Carl Froch eller Andre Ward?

Indtil nu har den danske boksers lejr udadtil holdt det spørgsmål fuldstændig åbent. Men nu afslører promotor Kalle Sauerland, at han er i konkrete forhandlinger om en ny storkamp mellem Mikkel Kessler og engelske Carl Froch til foråret næste år.

- Vi er fortsat i kontakt med begge lejre. Men fordi Andre Ward har en kamp mod Kelly Pavlik i februar, så er det helt åbenlyse valg for os nu kampen mod Carl Froch. Og her har vi gang i nogle meget positive forhandlinger, siger Kalle Sauerland til sporten.dk

Dermed er der lagt op til det helt store revanchebrag mellem Mikkel Kessler og Carl Froch. En kamp, som den åbenmundede englænder offentligt har tørstet efter, lige siden Mikkel Kessler besejrede ham tilbage i 2010 i forbindelse med Super Six på dansk grund i Herning. Kalle Sauerland understreger dog, at intet endnu er sikkert.

- Realistisk set vil Mikkel Kesslers fremtid først blive endeligt afgjort i januar måned 2013, siger han. Dobbelt VM-brag Kalle Sauerland forklarer, at det umiddelbare valg af Carl Froch ikke skal tolkes som et fravalg eller frygt for at lade Mikkel Kessler gå i ringen mod Andre Ward en gang til.

- Det åbenlyse i at lave kampen mod Carl Froch først består ikke i, at vi foretrækker den kamp frem for Andre Ward. Men det er simpelthen, fordi Froch er ledig til at møde Mikkel Kessler. Og derfor er vi i øjeblikket i langt tungere forhandlinger med Carl Frochs folk, siger han.

Ender kampen med at blive en realitet, venter der ikke ’kun’ udsigten til en stort anlagt revanche mellem Mikkel Kessler og Carl Froch. Kampen kan også blive et vaskeægte brag om i alt to VM-titler i supermellemvægt.

Således må man formode, at Mikkel Kessler smider sin WBA-titel i spil, mens Carl Froch spæder til med sin VM-titel hos forbundet IBF. Selvom forhandlinger mellem promotor Kalle Sauerland og kollegaen Eddie Hearn fortsat står på, ligger det allerede nu fast, at Carl Froch vil få fordel af hjemmebane i en kommende revanchekamp.

Det har Mikkel Kessler allerede tilkendegivet. Og det bekræfter Kalle Sauerland også som et faktum over for sporten.dk

Spørgsmålet er så, om kampen skal afvikles i Carl Frochs hjemby Nottingham eller i eksempelvis London eller Manchester.

De to sidste muligheder vil formentlig være mere interessante for Mikkel Kessler, da det vurderes, at der vil være større chancer for at få flere danske tilskuere på tribunerne.

Med forhandlingerne pegende i retning af Carl Froch kan Mikkel Kessler med et nederlag risikere at miste chancen for nogensinde at få sin revanche mod Andre Ward. For vinderen af Kessler og Froch vil efter alt at dømme stå forrest først i køen til at møde den ubesejrede amerikaner.

- Jeg går aldrig ind i forhandlinger om en kamp, jeg ikke tror på, at min bokser vinder. Men taber Mikkel til Carl Froch, jamen så står den 1-1, og så må vi lave en tredje kamp mellem de to, siger Kalle Sauerland og tilføjer:

- Så et nederlag til Froch vil ikke nødvendigvis være det samme, som hvis Mikkel havde tabt til Brian Magee, for så havde det været slut. Men vinder Mikkel mod Froch, så bliver det simpelt i forhold til at få Ward-kampen, siger han.

Læs også: