KØB PLUS!

Eksperter: Kessler vinder i 6. omgang

Bokseeksperterne er ikke i tvivl om, at Mikkel Kessler vinder over Brian Magee. Kun en skade kan ændre det

Han har slået Mads Larsen og Rudy Markussen, men i aften stopper Brian Magees nedlagtning af danske boksere. Så simpel lyder dommen fra flere bokseeksperter. I bund og grund er den danske favorit en bedre bokser, og klasse fornægter sig ikke. Heller ikke i aften i Herning.

Eksperterne peger på, at Brian Magee vil forsøge at chokstarte, for hvis Mikkel Kessler først får lov til at styre slagets gang, så holder Magee ikke til de mange slag.

Sporten.dk har snakket med fire eksperter, der enten selv har bokset eller på anden måde har haft berøring med sporten. Her er deres vurdering af aftenens kampe melle Mikkel Kessler og Brian Magee.

Richard Olsen, Mikkel Kesslers tidligere træner:
Jamen, Mikkel vinder helt klart. Han er ganske enkelt en meget bedre bokser end Brian Magee, der slet ikke har sammen topniveau som Mikkel. Godt nok har Magee en titel, men det er en lidt mærkelig en, og jeg aner ikke, hvordan de har skaffet den. Jeg tvivler slet ikke på, at Mikkel har helt styr på ham og analysen skal nok sidde lige i skabet. Til gengæld tror jeg ikke, at Mikkel og hans team har haft mulighed for at se, hvordan Magee reelt vil gribe det an. Mod Rudy Markussen kom han for eksempel meget stille ud til kampen og lod Rudy styre, men sådan tror jeg ikke, det bliver i Herning. Brian Magee vil komme farende ud fra start og angribe Mikkel, men det ser jeg egentligt bare som en fordel . På den måde kan Mikkel bare tage imod og styre ham med sin større rækkevidde. Mikkel er jo højere ned ham, og så bokser han bare 10.000 gange bedre. På mange måder er det en perfekt kamp for Mikkel. Brian Magee er en fighter, der gerne vil ind og slås på halvdistancen, men han skal bare holdes og køres med Mikkels lange arme. Jeg har svært ved at kampen gå alle 12 runder. Magee vil få mange slag undervejs, og omkring sjette eller syvende omgang er det slut, og Mikkel har vundet.

Mads Larsen, tidligere bokser:
Hvis Mikkels forberedelser har været i orden, så ser jeg ikke, at han skulle komme i problemer. Men han skal passe på, for Magee vil forsøge at komme ind under ham, bruge sit hoved til at nikke skaller og ramme ham på kroppen. Det bliver en hård kamp, og han må ikke undervurdere Magee, som er kommet for at kæmpe sin chance. Rent teknisk skal Mikkel bare bruge sit jab til at holde afstand til Magee, og så ser jeg ikke, at Magee skulle have en chance for at vinde. Hvis Mikkel gør, som han plejer, så skal han jo vinde, men i boksning skal man aldrig sige aldrig, for Magee har altså to ben og to hænder til at yde modstand. Mit bud er, at Magee vil gøre alt for at komme tæt på Mikkel, så han ikke kan få lov til at støde lige på ham med sine lange arme. Magee er ikke hurtigt nok til at blive derude på afstanden, og hans force er at ligge tæt på og rode godt rundt. Den taktik vil han afprøve igen. Går det som jeg forventer, så styrer Mikkel altså kampen fra afstanden af. Derfra vil han udbokse Magee og omkring sjette omgang kan han ikke klare mere, og så stopper kampen med Mikkel som vinder.

Brian Mathiasen, bokseekspert:
Jeg nægter at tro på, at Magee lader Mikkel styre kampen. Han vil og skal undgå det. Magee skal på en eller anden måde overraske Mikkel, som kender ham rigtig, rigtig godt på forhånd. Rent boksemæssigt kan Magee jo ikke være med, så jeg forstiller mig, at han kommer ud aggressivt og forsøger at chokere ham ved at ramme hårdt hurtigt. Vi så seneste mod Allan Gren, at Mikkel jo faktisk blev en smule rystet i kampens begyndelse, hvor han så meget nervøs ud. Magee vil jagte det stød, der kan skabe samme effekt. Ellers vil Mikkel styre det hele med sit jab. Så vil ahn sætte hårde slag ind løbende og til sidst udbokse ham. Min eneste bekymring på Mikkel vegne er hænderne. Det er ingen hemmelighed, at Mikkel har haft problemer med netop hænderne, og hvis han konstant skal slå hårdt på Magee, så er spørgsmålet, hvordan hænderne holder. Magee er en hård mand og kan tage slagene, derfor skal han gerne stoppes før tid. I den seneste tid er Mikkel begyndt at variere sin boksestil. Tidligere var det meget mange lige stød. De er gode, for de gør ikke så ondt på en selv. Men nu arbejder Mikkel mere med hooks, og de er altså langt hårdere for kroppen, især når slaget så rammer kraniet. Så min bekymringer er de hænder og deres holdbarhed. Men selvfølgelig håber og tror jeg på Mikkel. Han vinder den kamp.

Hans Henrik Palm, tidligere bokser og promoter:
Der er ingen tvivl om, at hvis man ser på de to bokseres niveau hver for sig, så skal Mikkel Kessler vinde den kamp. For han er bedre bokser og har et større talent. Men når det så er sagt, så ser jeg også nogle scenarier, hvor det kan gå galt for ham. Mikkel Kessler har vist sig sårbar i sine seneste kampe, og han var i gulvet sidst. Han har en svaghed i sin maveregion, og Brian Magee er en type, der kan arbejde dybt. Og han har også en stil, der kan virke generende på Mikkel Kessler, der helst vil have sin modstander på afstand af sig. Omvendt ligger Magee godt til Mikkel Kesslers uppercut og kan han få gang i den, så ligger der også en mulighed for, at Mikkel Kessler kan slå ham ud. Jeg tror, at kampen kommer til at gå tiden ud. Jeg tror, at Brian Magee er så forberedt og fokuseret på Mikkel Kessler, at han holder. Det er klart, at rammer Kessler ham rent, jamen så kan det godt være, at han stopper ham.

Læs også: